Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimleri vererek trafik kültürü oluşturulmasını özendirmek amacı ile “Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar” isimli proje Kırşehir’de başlatıldı.
Kırşehir Polis Evinde düzenlenen tanıtım toplantısında proje hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, trafikte tüm denetimlerin yüzde 20 ve yüzde 30 oranında artırmayı hedeflediklerini söyledi.
trafik  İncebay, “Trafikte can ve mal güvenliğimize yönelik tehlikeleri en aza indirmek, ancak bu kuralları öğrenmek ve bu kurallara harfiyen uymakla mümkündür. Trafik kurallarına uyma kültürünün arttırılmasına yönelik gerçekleştirilecek faaliyetlerin başında eğitim gelmektedir. Hayatımızın her dönemi için farklı içerikle ele alınan ve yaşam boyu olduğu kabul edilen eğitim açısından en önemli dönem erken yaş dönemidir. Zihinsel ve bedensel olarak gelişme aşamasında olan bilgi almaya ve öğrenmeye son derece açık çocuklarımıza, etkin yöntemlerle ve uygun materyallerle bu dönemde verilecek eğitimin daha kolay ve kalıcı olduğu bilinmektedir” dedi.
Mustafa İncebay, “Bu amaçla il ve ilçe merkezlerindeki okullardaki öğrencilere uygulamalı trafik eğitimleri vererek trafik kurallarını, kaza sebebi ile maddi zararları, dolayısıyla can ve mal kayıplarını en aza indirmek ve trafik kültürü oluşturulmasını özendirmek amacı ile “Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar” isimli proje hazırlanmıştır. Bu Projeyi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüteceğiz. Proje kapsamında; ana sınıflarına, ilköğretim ve liselerde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimler, trafik eğitim parklarında, öğrenci servislerinde ve üniversite işbirliği içerisinde çeşitli etkinlikler tertip ederek Kırşehir’de trafik kazalarını ve kaza sebeplerini en aza indirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, “Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar” isimli proje ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edileceğini kaydeden İncebay, Kırşehir’de yapacakları denetimleri geçmiş yıllara oranla yüzde 30 oranında artırmayı hedefledikleri ifade etti.
Bu proje ile eğitimli çocuk sayısındaki artışla trafik kurallarına uyma kültürü daha da artırılarak devam edileceğini ve can ve mal kaybını en azına indirileceğini kaydeden İncebay, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte Şoförler ve Otomobilciler Derneği üyelerine eğitim verilmek suretiyle projeye desteklerini sağlayacağız” dedi.
Proje tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı A.Serdar Polat, Belediye Başkanı Vekili Duran Atasoy, AEÜ Rektör Yardımcısı Güray Erener, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir