Kırşehir’de İdeal Bir Trafik Kültürü Oluşturulmasına ve Kazaların Önlenmesine Yönelik ‘Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar’ projesi hayata geçti.
trafik-oto  Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde hayata geçen proje İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında hazırlanan “Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar”,  “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” konulu Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Kırşehir Valili bünyesinde oluşturulan “Karayolu Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu” kararıyla da destekleniyor.
Proje kapsamında verilen uygulamalı eğitimler, çocukların trafikte “yaya”, “yolcu” ve “bisiklet kullanıcısı” olarak yer aldığından hareketle 3 alanda yoğunlaşıyor. Çocuklara sanki sürücü belgesi verecekmiş gibi detaylı ve gereksiz bilgiler vermek yerine, onlara lazım olan alanlarda yaya, yolcu ve bisiklet kullanıcısı olarak hangi kurallara dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor. Gerek eğitimden önce gerekse eğitimden sonra öğrencilere anketler uygulanarak öğrencilerin memnuniyet ve trafik bilgileri ölçülüyor.
MASAL KAHRAMANLARI TRAFİK CANAVARLARINA KARŞI
Eğitimin içeriğinin yanı sıra projeyi benzerlerinde ayıran diğer bir unsur ise eğitimler için seçilen “yöntem” Kapalı alanlarda dört duvar arasında teorik eğitimler vermek yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünce birlikte hazırlanan program doğrultusunda okullardaki öğrenciler Belediye Başkanlığının imkânlarıyla “Trafik Eğitim Parkı” na taşınıyor. “Trafik Adası” adı verilen bu alanda verilen eğitimler esnasında çocukların ilgisini arttırmak için yaş gruplarına göre Nasreddin Hoca, Kırmızı Başlıklı Kız, Taş Devri, Pamuk Prenses, Keloğlan gibi masal kahramanları kullanılıyor.
“Kurt”un yanlış telkinleriyle yolun karşısındaki ninesine ulaşmak için karşıya geçmekte kararsız kalan “Kırmızı Başlıklı Kız”, eşeğini köyde bırakıp bisikletle şehre gelen “Nasrettin Hoca” hazırlanan senaryolardan bir kaçının kahramanı. Masal kahramanları doğru trafik kuralını bilemeyip tam “Trafik Canavarı”nın mağduru olacakken “Trafik Adası Kahramanı” nın aracılığıyla Polislerden doğru bilgileri alıyorlar. Trafik Kurallarını Eğlenirken Öğrenmek, Öğrenirken Eğlenmek amaçlanıyor. Ahi Evran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile birlikte hazırlanan programda müzikler, danslar ve animasyonlarla oldukça eğlenceli vakit geçiren çocuklar trafikle ilgili “Polis Abla” ve “Polis Abi” lerinin tavsiyelerini can kulağıyla dinliyorlar.
Eğitimli çocuk sayısındaki artışla trafik kurallarına uyma kültürü yerleşmiş toplumsal bir yapı oluşturulmasına hizmet edeceğini umut edilen “Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar” projesi 2013 yılı Temmuz ayında tamamlanacak.
– “TRAFİKTE EĞİTİMLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YOLCULUKLAR” PROJESİ HAYATA GEÇTİ
– PROJE İLE TRAFİK KAZALARININ EN AZ ZARARLA ATLATILMASI HEDEFDLENİYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir