Kırşehir İl Müftülüğü ile İş-Kur arasında Toplum Yararına Çalışma Proğramı (TYÇP) imza töreni yapıldı.

tycp      Toplum Yararına Çalışma Projesi çerçevesinde Kırşehir İşkur İl Müdürlüğü ile Kırşehir İl Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında İl Müftülüğüne ait Cami ve Kur’an kurslarında “cami ve bahçe temizliği, çevre düzenlemesi İşi” projesi kabul edilerek sözleşme, İl Müftüsü Mustafa Balık ile Kırşehir İşkur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol  tarafından 07 mart 2013  tarihinde İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol’un makamında imzalandı. İdari Mali işler Şube Müdürü Bahtiyar Şahin’de imza törenine katıldı

İmza töreninde konuşan İl Müftüsü Mustafa Balık; ‘‘ Bu projede emeğini esirgemeyen Milletvekillerimize, Valimize, İş Kur İl müdürü Ömer Faruk Akyol beye teşekkür ederim. İl ve ilçelerimizde bulunan Camilerin ve Kur’an Kurslarının temizliği gerçekten çok önemli, bu işler daha önceleri camii görevlilerimiz tarafından yapılıyordu. Bu proje ile İl Merkezine 35, ilçelere  30 olmak üzere toplam 65 vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olacak hem de camilerimizin temizliği ve çevre düzenlemesi yapılmış  olacak’’ dedi.
İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol’da imza töreninde “  Türkiye’de bir ilk Kırşehir İl Müftülüğüne bağlı Camilerin ve Kur’an Kurslarının temizliği ile bahçe düzenlemesinde görev alacak  65 kişiyi  Toplum Yararına Çalışma Proğramı  sayesinde işe yerleştirmenin memnuniyeti içerisindeyim.” Dedi. Akyol sözlerine şöyle devam etti; “ kısa süreli de olsa iş istihdamını ve eğitimini amaçlayan ve kuruma kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süreli ayrı kalarak ekonomik sıkıntıya düşmemesini hedefleyen “Toplum Yararına Çalışma Programları” kapsamında Kırşehir İşkur İl Müdürlüğü, Kırşehir İl Müftülüğü ile birlikte, 65 vatandaşa 7 ay süre ile istihdam sağlayacak olup; program Kırşehir İl Müftülüğü ile  “Toplum Yararına Çalışma Programı” uygulanmış oldu.”dedi.
Ayrıca 18 mart 2013 Pazartesi günü yapılan personel toplantısına katılan da     İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol İmam-Hatip ve Kur’an kursu öğreticilerine yapılacak olan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir