Türkiye’nin en büyük külliyelerinden bir tanesi olacak olan ve Kırşehir’de yapımı devam eden Ahi Evran Külliyesine 7 milyon TL rekor bağış yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kırşehir’de şed kuşanacak.
hisarciklioglu  Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu TOBB Başkanının gelişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ekicioğlu, “Kırşehir tarihindeki en büyük bağış miktarını TOBB’den almış olup, Ahilik Külliyesi için ilimize 7.milyon TL aktarılmıştır.
Şüphesiz bu bağışın en önemli aktörü olan TOBB Başkanı ayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu bu sene düzenlenecek olan ahilik haftası kutlamaları için Kırşehir’de olacak.
Kutlamaların son gününde kendisine şed kuşatılacak ve ayrıca yapılan bağıştan dolayı ödül takdim edilecek.
TOBB’nin ilimiz için yapmış olduğu bu bağış sadece ilimiz için değil tüm ülkemiz için çok anlamlı olmuştur. Ahiliğin dünyanın ilk örgütlü meslek kuruluşu olması ve şu anda TOBB’nin bu misyonu eda etmeye devam etmesi bu bağışı daha fazla anlamlı kılmaktadır. Bizler odamız ve Kırşehirliler olarak kendisini en iyi şekilde ağırlayacağız ve teşekkürlerimizi bir kez daha kendilerine Ahi Evran-ı Veli’nin topraklarında ifade etmiş olacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir