Kırşehir Belediye Başkanlığınca yayınlanan basın bildirisinde, dün yaşanan 30 saatlik su kesintisi nedeniyle yapılan yazılı açıklama şöyle: “Ankara-Kayseri Karayolu Müftülük Kuran Kursu civarından giden ana isale hattındaki büyük bir arıza nedeniyle 17 Eylül Perşembe günü saat 10.00’dan itibaren 23 km uzunluğundaki Ana İsale hattı ve depolar arızanın yapılabilmesi amacıyla boşaltılmış ve yaklaşık 30 saat süre ile şehrimizin bazı bölgelerinde su kesintisi yaşanmıştır. Yaşanan su kesintilerinin sosyal medya ve diğer yayın organlarındaki yansımalarından farklı algılamalara yol açtığı anlaşılmış olup, bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Şehre su taşıyan ana isale hattının 1980’li yıllarda yapılmış ve ekonomik ömrünü doldurmuş olmasından kaynaklanan bu arızadan: Yenice, Kayabaşı,Ahi Evran, Nasuhdede, Çukurçayır , Medrese ve Kuşdilli Mahallelerinin bir kısmında su kesintisi yaşanmıştır. Borunun şehre su taşıyan 350 ve 500 lük borular olması nedeniyle çalışmalar kısa sürede bitirilememiş ve çalışmaların neticelenmesi gece yarısını bulmuştur. Netice itibari ile su kesintileri tamamen teknik gerekliliklerden kaynaklanmıştır. Su yaşamsal bir ihtiyaçtır. Bu çağda su veremediğimiz zaman vatandaşımızın eleştirileri oluyor. Bunda da vatandaşlarımız son derece hakladır. Şuan kısmı küçük arızalar dışında şehrimizde su kesintisi bulunmamaktadır.
Belediyemiz tarafından 2009 yılından beri yapılan çalışmalarla; Ana İsale Hattı ve İçme Suyu Şebeke hattı yenilenmesi projesi kapsamında Dünya Bankası ve DSİ ile 20 Milyon Euro kredi anlaşması yapılmıştır. İnşaatı devam eden Ana İsale Hattı ve İçme SuyuŞebeke hattı yenilenmesi projesi tamamlandığında; Ana İsale hattı ve depolar yenilenmiş olacak, sık sık yaşanan arızalar sona erecek, asbestli borular, polietilen borular ile değiştirilecek, şehrimiz bu tür mağduriyetleri yaşamayacaktır.“

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir