SGK denetmelerince yapılan araştırma ve incelemelerde, sahte işyerleri ile çalışmadıkları halde sahte hizmet kazandırılan sigortalıları tespit ediyor.
sgk  Sosyal Güvenlik Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü Denetmenlerince yapılan denetimlerde, sahte işyeri veya kanuni kurulduğu halde fiili çalışmaya dayanmayan işçilik bildirimlerinin yapıldığı işyeri ve sigortalıları tespit ediyor. Bu denetimlerde 250 kişinin sigortalılık süreleri, 21 kişinin emekliliği iptal edildi.
Edinilen bilgiye göre öncelikle küçük metrekareli büroların kiralandığı ve fabrika kurulmuş gibi birçok kişinin fiili çalışmaksızın sigortalı olarak gösterildiği tespit edildi.
Özellikle sosyal güvencesi olmayan veya 506 sayılı kanun kapsamında emekliliğine az bir süresi kalan kişiler tespit edilerek bu işyerinde çalışıyormuş gibi sigortalı gösterilip, kendilerine aylık bağlanması sağlanıyor.
Denetmenler,yaptıkları denetim ve incelemelerde işyerinin SGK’daki kaydını iptal ederek, sigortalı bildirilen kişilerin sigortalılıklarını geçmişe yönelik iptal ediyor.
Bu kişilere yapılan sağlık harcamaları ve emekli olmuş ise yapılan yersiz ödemeler faizi ile birlikte ilgili kişilerden tahsil ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir