Kırşehir’de bulunan Seyfe Gölü Kuş Cenneti yağışların ardından binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor.
seyfe-golu  Konu ile ilgili açıklama yapan Seyfe Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, son dönemlerdeki yağışların ardından gölün su seviyesinin yükseldiğini ve özlenen manzaraların oluştuğunu bildirdi.
Ömer Çetiner, Sezonu olmamasına rağmen flamingolar akın etmeye başladığını söyleyerek, “Binlerce kuşu bir arada görebiliyoruz. Flamingoların ardından ziyaretçilerimizde gelmeye başladı. Şehir içi ve dışından kuş gözlemi yapmak isteyen insanlar turlar vasıtası ile göle geliyor. Daha önce toyları ve kuğuları görmüştük. Bu tür kuşları görmek bizi mutlu ediyor. Toylar bilindiği gibi dünyada nesli tükenen kuşların başında geliyor. Bu kuşun Seyfe’de olması bir ayrıcalıktır. Seyfe Gölünde yapılması gerekenler var. Bunların başında su seviyesinin koruması geliyor” dedi.
Ziyaretçilerin göle rahat gelebilmesi için kış şartların bozulan yolların düzeltilmesi gerektiğinin de altını çizen Çetiner, “Yol levhalarının ve totemlerinin konularak, ziyaretçilerin gölü rahat bulmalarını arzu ediyoruz. Seyfe’nin bir başka özelliği de hem tatlı suyu hem de tuzlu su bulundurmasıdır. Tatlı su gölet’in de olta balıkçılığı yapılabiliyor. Bu bir ayrıcalıktır. Bunun yanı sıra tuzlu kısımda da kuşlarımızı görebiliriz. Bu güzelliklerin devam etmesini arzuluyoruz. Bunun için yetkililerin ve bizlerin çok çalışması gerekiyor. Seyfe Gölü yönetim planını hızla uygulanmasını arzu ediyoruz. Bu plan hayata geçirilirse bu güzelliklerin devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir