Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önüne getirilen “Şehitlik Anıtı”nın açılışına katıldı.

Dernek binası önünde gerçekleştirilen törende konuşan Valimiz Sayın Necati Şentürk, özgürlük ateşinin Anadolu’da tutuşturulduğu 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde Şehitlik Anıtı’nın açılmasının da son derece anlamlı olduğunu söyledi.

Anıtın, şehitlerimizi anmak, onları unutmamak ve hatıralarını canlı tutmak maksadıyla dikildiğini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Şehitlerimizin hepsi aziz olan canlarını bu aziz vatan için feda ettiler. Bizler de onların hatıralarını yaşatmak adına önemli çalışmalara imza atıyoruz. Onların bizlere birer emaneti olan şehit yakınlarının her zaman yanındayız. Bugün bu topraklarda rahatça ve özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Kavimler coğrafyası olan bu kutsal Anadolu toprakları kanla sulanmış. Biz bu toprakları kanla, canla aldık. Bir karış toprağını bile kimseye vermeyiz. Bu milletten medet uman milyonlarca insan var. Bu millet zalime kan kusturmuştur. Yeter ki birlik olalım, beraber olalım. Bizim görevimiz, vatanımızı tam bir bağımsızlık içerisinde gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyor, şehit yakınlarına da sabırlar temenni ediyorum. Şehitlik Anıtı hayırlı olsun.” dedi.

Tören, Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ahmet Beşkardaş, diğer protokol ve şehit yakınları tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen ‘Unutulmayacak Vatan Evlatları Projesi’ kapsamında yapılan “Şehitlik Anıtı”nın açılması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir