Kırşehir’de, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yılı’ dolayısıyla, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde tören yapıldı ve Şehit İstihkam Uzman Çavuş Deniz Kaya’nın ailesine ”Devlet Övünç Madalyası” verildi.
sehit  Şehitlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kırşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan bir manga asker tarafından tüfeklerle saygı atışı gerçekleştirildi. Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Salıca, Şehitlik Anıtı’na çelenk bıraktı.Tören, dua edilip şehit mezarlarına birer karanfil bırakılması ve Çakacak’ın, Şehitlik Şeref Defterini imzalamasıyla sona erdi.
Vali Özdemir Çakacak, daha sonra Grand Terme Otel’de şehit aileleri ve gazilerin onuruna öğle yemeği verdi. Çakacak, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve yakınlarının acısının, millet olarak her zaman yürekten paylaşıldığını söyledi.
Çakacak, ”Acınız bizim acımız, sıkıntınız bizim sıkıntımız, mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Devletimiz, sizlerin varlığı ile daha da yükselmeye devam edecektir. Dün vatanımızın kurtuluşu için mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimiz, bugün de dünya barışını korumak için çalışmakta, aynı zamanda halkımızın huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadele vermektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir