Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık tarafından Şehit aileleri ve gazilere 30 Temmuz 2013 Salı günü bir iftar yemeği verildi.
muftuluk-iftar    İl Müftülüğü Merkez Yatılı Kur’an Kursu yemekhanesinde verilen iftara, İl Müftüsü Mustafa Balık, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıca, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, İl Müftülük Personeli ve basın mensupları katıldı.
İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk’ün yaptığı yemek duasının ardından Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıca il Müftüsü Mustafa Balık’a düzenledikleri iftar yemeği nedeniyle teşekkür etti.
İftar yemeği sonrasında konuşan İl Müftüsü Mustafa Balık’ta, Bizleri bu iftar sofrasında bizleri bir araya getiren Cenabı Allah’a şükürler olsun. Şehitlik yüce bir mertebedir. Tabi ki şehit yakını olmakta bir ayrıcalıktır. Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’inde “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz bunu bilemezsiniz.” Başka bir ayeti Kerime de ise “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab’leri katında rızıklanmaktadırlar.” Buyurmak suretiyle bizlere şehitliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulanmaktadır.
Şehitlerimizin yakınları bilesiniz ki bugün üzgünsünüz ama yarın sevineceksiniz, çünkü şehitlerimiz sizler için şefaatçi olacaktır. Gazilerimiz sizler Anadolunun bağrında yetişmiş nadide insanlarsınız. Ben Hepinize Yüce Rabbimizden sağlık ve afiyet diliyorum.Bizler sizlerle iftihar ediyoruz. Şimdiden idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.       Katılımlarınızdan dolayı tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” dedi.
İftar yemeğine şehit aileleri ve gaziler daha sonra İl Müftüsü Mustafa Balık’a teşekkür ederek İl Müftülüğünden ayrıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir