Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Çevik Kuvvet aracının Kırşehir’de devrilmesi neticesi ağır yaralanan ve rehabilitasyon gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül için Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nde merasim tertip edildi.

Törene Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı J. Alb. Türker Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, şehir protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin mesai arkadaşları ve yurttaşlar katıldı.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmasında, şehide Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden yaralı polis memurlarına da acil şifalar diledi.

Polis örgütümüzün ülkemizin birliği, bütünlüğü ve bekası, insanlarımızın can, mal ve namus güvenliği için 24 saat asalına göre fedakarca hizmet eden üyelerden oluştuğunu söyleyen Sayın Valimiz, “Güvenlik görevlilerimizin yaptığı görev mukaddestir. Zira, ifa ettikleri görev vatanımız ve yurttaşlarımızla direk alakalıdır. Polis memuru şehit Gökhan Emre Örül de bu mukaddes görevi ifa ederken aramızdan ayrıldı. Aramızdan ayrıldı diyorum zira bizim inancımıza göre şehitler can vermez. Şehitler, peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik mevkisine ulaşırlar. Hepimiz üzgünüz, acımız büyük fakat onun mevkisinin, yüceliğinin öteki dünyada ailesine şefaatçi olacağına inanıyoruz, bu da bizleri avuntu etmektedir.” diye konuştu.

Şehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay da konuşmasında, şehide Allah’tan rahmet dileyerek, daimi hareket halinde olan emniyet üyelerinin bu tür kazalara sık sık maruz kaldıklarını belirtti ve bundan sonra emniyet örgütü olarak şehit ailesinin daimi yanında olacaklarını dile getirdi.

Şehir Müftü Vekili Şinasi Öztürk’ün okuduğu duanın hemen peşinden şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, Cacabey Camii’ne getirildi. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Bağbaşı Kabirliği’ne defnedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir