Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi tarafından yürütülen Şevkat Eli Projesi başladı.
Proje kapsamında 7-14 yaş grubundaki yetim, öksüz veya parçalanmış aile çocukları okul rehber öğretmenleri aracılığıyla tespit ediliyor. Çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimleri için branş hocalarımız işbirliğinde çocukların ilgi ve yeteneklerine göre kurslar veriliyor.
sefkat  Kurslar resim, gitar ve bağlama alanları olmak üzere çok çeşitlidir. Kursların yanı sıra çocukların yaş gruplarına göre kitap kulübü oluşturuluyor. Bütün bunların yanı sıra çocukların sosyalleşmesi için sosyal aktiviteler de düzenleniyor. Bu proje kapsamında 21 çocuğa eğitim veriliyor.
Proje kapsamında şimdiye kadar  Belediye Başkanı Ziyareti, İtfaiye ziyareti, 7d sinema, Tarihe Yolculuk, Seyfe Gölü Gezisi ve piknik gibi etkinliler yapıldığı belirtildi.
Kırşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerini son derece önemsiyoruz diyen Başkan Bahçeci, “Belediyemiz sosyal belediyecilik alanında çeşitli projeler yürütmektedir. Daha önceden başlattığımız Gönül Dağı projesi ile yalnız ve yaşlı olan vatandaşlarımızın yüreğine dokunduk. Onların bu hayatta yalnız olmadığını biz de varız diyerek hissettirdik. Dünyanın en zor işlerinden biri olan gönül işini başardık.  Sorunların, sıkıntıların paylaştıkça azaldığını; mutlulukların ise paylaştıkça çoğaldığını düşünüyorum. Şevkat Eli projemizle de çocuklarımızın yüreğine dokunuyor, onların sesini duyuyoruz. Aile Yaşam Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle de onların sosyal, kültürel, sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.
İnsanların gittikçe yalnızlaştığı, birbirlerine yardım etmediği bu dünyada bu tarz projeleri gerçekleştirmemiz son derece önemli. Kırşehir’de bu değerlerin hala devam ettiğin görmek de beni son derece mutlu ediyor.  Belediye olarak elimizden geldiği sürece gönüllü projelere destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah yardım ettiğimiz, gönüllerine dokunduğumuz insan sayısı gün geçtikçe artar. Bu tür işleri gönüllü yapmak her zaman insana büyük mutluluk ve huzur verir. O açıdan bu projede görevli olan ve öncülük eden Aile Yaşam Merkezi personelimize ve tüm Belediye personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
[color-box] – ŞEFKAT ELİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
– KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir