Kırşehir Belediyesi Şehit Ekrem Ülker Caddesi orta refüjde ve Askerlik Şubesi Kavşağı’nda çiçek dikimine başladı.
yesil-alan  Kırşehir’i daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye devam eden Kırşehir Belediyesi Şehit Ekrem Ülker Caddesi orta refüjde ve Askerlik Şubesi Kavşağı’nda çiçek dikimi çalışmalarına başladı.
Çalışmalar kapsamında iki yüz bin adet lale soğanı, iki yüz bin adet hercai menekşe, otuz beş bin adet sümbül soğanı ve on dört bin dört yüz adet nergis soğanı dikimi yapılacak.
Şehrin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, şehre oldukça güzel ve modern bir silüet kazandırmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çiçek dikimi de yapıldığını ifade eden Başkan Bahçeci,  “Göreve geldiğimiz günden beri orta refüjlerde, kavşaklarda, okul bahçelerinde, meydanlarda, caddelerimizde farklı farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek Kırşehir’e yeni bir çehre kazandırdık.
Şehit Ekrem Ülker Caddesi orta refüjde de ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çiçek dikimi de yaparak şehrimizde yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Orta refüjlerimiz ve kavşaklarımız şehrin vitrinleri, görünen yüzleridir. Biz de şehrimizin ihtiyacı olan bütün orta refüjlerinde ve kavşaklarda bu çalışmaları yapıyoruz.
Yeşillendirme çalışmalarımız şehrimizin ihtiyaç duyduğu her yerde devam edecek. Şehrimizin her alanında, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bıraktığı bu mirası, bizlerin de yarınlara bırakabilmemiz için ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz.  Kırşehir için, daha yeşil bir çevre için sizlerin de bu çalışmaları desteklemenizi ve yeşil alanlarımızı korumanızı istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir