Valimiz Sayın Necati Şentürk, ilimizde yaşayan dul ve yetim göçmenlerle iftar programında bir araya geldi.

Askeri Gazinoda düzenlenen iftar yemeğinde Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, İl Müftüsü Osman Arslan, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, iş adamlarımız ve ilimizde yaşayan dul ve yetim göçmenler yer aldı. 

İftar sonrasında bir konuşma yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, böylesine güzel bir günde, Ramazan ayının manevi ortamında bir araya geldikleri ihtiyaç sahipleri dul ve yetim göçmenlerin ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Göçmenlerin dul ve yetimlerini kendilerine birer kutsal emanet olarak gördüklerini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Ülkelerinde çıkan savaşlar ve gördükleri zulüm nedeniyle yurtlarından, memleketlerinden, evlerinden ayrılarak Türkiye’ye gelen ve milletimizin vicdanına sığınan misafirlere kapılarımızı açtık. Türk milleti dili, dini, ırkı ne olursa olsun mağdurlara her zaman yardım etmiştir. Ahiler diyarı Kırşehirliler de bu mağdurlara her zaman gönül kapılarını açtılar, sofralarını paylaştılar. İlimizde yaşayan mültecilerin dul ve yetimleri ile bugün bir aradayız. Zaten Kırşehirliler olarak her zaman onların yanında olduk. İhtiyaçlarında, dertlerinde, sıkıntıları olduğunda onlara yardım ediyoruz.” dedi.

İftar programı, İl Müftüsü Osman Arslan’ın yaptığı duanın ardından Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün dul ve yetim göçmenlere çeşitli yardımlar yapması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir