Savunma Sanayi Müşteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, ilimize gelerek bir takım incelemelerde bulundu ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Programına Valimiz Sayın Necati Şentürk’ü ziyaret ederek başlayan Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmekte olan Kırşehir’in diğer iller arasında dinamikliğiyle öne çıktığını söyledi.

Kırşehir’in sanayileşmesi için destek vermeye hazır olduklarını belirten Müsteşar Prof. Dr. İsmail Demir; “Bugünkü ziyaretimizde Kırşehir’e neler yapabileceğimizi iştişare edeceğiz. Devletimizin sunduğu her türlü imkânlardan Kırşehir’i en iyi şekilde faydalandırmayı hedefliyoruz. Ülke olarak savunma sanayinde dünyada sayılı ülkeler arasındayız. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye dünyada savunma sanayisi en gelişmiş ülkeler arasında yer alacaktır. Kara, deniz ve hava araçlarının ülkemizde üretilmesini sağlamak için önemli çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk de yaptığı konuşmada, “Son yıllarda büyük gelişme gösteren Savunma Sanayimizin Müsteşarı İsmail Demir’i, Ahi Evran-ı Velinin, Aşıkpaşa’nın, Büyük Usta Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’de ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. İnşaallah bugün Sayın Müsteşarımız ilimizde önemli incelemelerde bulunacak.” şeklinde konuştu.

Güçlü bir devlet olmak için güçlü bir savunma sanayine sahip olmak gerektiğini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Ecdadımızın bin yıldır yaşadığı ve tarihte çok çeşitli tehlikeyle karşılaştığı bu coğrafyada savaşa mutlaka hazır olunmalıdır. Bütün dünyanın gözü bu toprakların üzerinde. Güçlü bir millet olmanın iki şartı vardır. Bunlar, güçlü bir ekonomi ve güçlü bir orduya sahip olmaktır. Ülke olarak son yıllarda yapılan gelişmelerle güçlü bir savunma sanayine sahip olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Kültür Merkezinde, Müsteşar Sayın Prof. Dr. İsmail Demir’in konuşmacı olarak katıldığı “Savunma Sanayide Yerli Katkı ve Kırşehir” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın ardından ilimizdeki en büyük işletme olan Petlas Lastik Fabrikasında incelemelerde bulunan Müsteşar İsmail Demir ve beraberindeki heyet, burada düzenlenen toplantıda iş adamları ile hangi alanlarda işbirliği yapılabilecekleri konusunda istişarede bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir