Kırşehir’de Cumhuriyet Bayramının 90. yıl dönümü kutlamaları Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’ın kutlama tebriklerini alması ile başladı.
29-ekim  Kırşehir’de anıt meydanda düzenlenen programa Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jan. Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, “Bu kararlı yürüyüşte muhakkak ki geçmişte olduğu gibi şimdi de, gelecekte de engeller ortaya çıkarak ilerlememizi, gelişmemizi istemeyenlerin olacak. Ancak demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş uygarlık yolundaki şanlı yürüyüşüne azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu duygularla, 90. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.
Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jan. Albay, Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin tören alanında bulunan halkı selamlamasının ardından gösteri gurupları sahne aldı.
Polis okulu öğrencilerinin yürüyüşü esnasında alanda bulunan halk büyük sevgi gösterirken tören alanına gelen Cumhuriyet Halk Partililer, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk yazılı fular taktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir