Kırşehir’de karayolu taşıma kanununa muhalefet edildiğini iddia eden Metro Turizm Müdürü Ufuk Baş farklı fiyatlar uygulayan otobüs firma yetkililerine yasal işlem başlattıklarını bildirdi.
metro-turizm  Baş, “Fiyat tarifelerini aşağı çekilerek haksız kazanç elde ediliyor. Bu hem kanunlara hem de ticari ahlaka uygun değil” dedi.
Ufuk Baş yaptığı açıklamada, “Rekabetin bozulduğu süreçlerde Karayolları taşıma kanunu taban fiyat tarifesi belirler. Belirlenen taban fiyat tarifesine maddi anlamda çıkar sağlamak ve yolcu kaybetmemek adına kurallara uyulmuyor. Örneğin İstanbul’un taban fiyatı 50 TL fakat 40 TL’ye ya da 35 TL’ye kadar bilet kesilebiliyor. Bu durum ticaret ahlakına uygun bir durum değil. Firma yetkililerine yasal bir süreç başlattığımızı bildirmek isterim” şeklinde konuştu.
Belediyeye otobüs firmalarının bilet fiyatlarını kendilerinin belirlediği noktasında şikayette bulunduklarını söyleyen Baş, “Karayolu taşıma kanununda ücret tarifeleri başlangıç ve bitiş noktaları arasında gidiş ve dönüşte aynı şekilde düzenlenir. Değişik fiyat tarifesi uygulanamaz şeklinde madde vardır” ifadeleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir