Kırşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan Osmanlıca’da Kolay Metinler Kursunu tamamlayan 12 kişiye sertifikaları verildi.

Öğretmen Evinde düzenlenen Sertifika Dağıtım Programına Valimiz Sayın Necati Şentürk, Vali Yardımcımız Özkan Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Sertifika Dağıtım Programında konuşan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Osmanlıca’nın bir Türk dili, hatta bir imparatorluk dili olduğunu belirterek, onbinlerce belgenin arşivlerde okunmayı beklediğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve 64 saat süren kurs sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutlayan Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Tarihimiz açısından son derece önemli belgeler arşivlerde okunmayı bekliyor. Osmanlıca bilenlerin sayısı çok az olduğu için bu belgeleri okuyamıyor ve tarihi gerçekleri de öğrenemiyoruz. Osmanlıca bilenlerin sayısının çoğalmasında büyük fayda var. Bu açıdan Osmanlıca Kursunu tamamlayan arkadaşlarımızı kutluyorum,” şeklinde konuştu.

Program, Osmanlıca’da Kolay Metinler Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir