Eğitimin seviyesini yükseltmek amacıyla uygulamaya konulan Fatih Projesi kapsamında Sıddık Demir Anadolu Lisesi Öğrencilerine tablet dağıtımı yapıldı.

Sıddık Demir Anadolu Lisesi’nde yapılan Tablet Bilgisayar Dağıtım Törenine Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi Daire Başkanı Yakup Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Dağıtım Töreninde konuşan Valimiz Sayın Necati Şentürk, ülkemiz genelinde uygulanan Fatih Projesi kapsamında Kırşehir’de bugüne kadar 4 bin 754 adet tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

Öğrencilerin Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlarla teknoloji ile buluşturulduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Fatih Projesi eğitim alanında yapılan, dünyanın en büyük projesidir. Bilgi ve teknoloji o kadar çabuk değişiyor ki dünyadaki bilgiler her beş yılda ikiye katlanıyor. Dünyada çok hızlı bir bilgi, tekonoloji, teknik ve bilim üretimi var. Bazı teknolojiler 24 saatte eskiyebiliyor. Bilişim teknolojisindeki gelişmeler dünyamızı küçülttü. Bilişim teknolojilerini çok iyi kullanan milletler, dünyanın bir başka yerindeki bir bilgiye kolaylıkla ulaşılabiliyor. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlere inancımız tamdır. Bilimsiz bir eğitim düşünülemez. Devletimiz, öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi olanaklarda sağlamaları için çalışmalar yapmaktadır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi Daire Başkanı Yakup Yüksel de konuşmasında, önümüzdeki dört yıl içerisinde 10 milyon 600 bin adet tablet dağıtılacağını söyledi ve dağıtılan tablet bilgisayarlar hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Program, Valimiz Sayın Necati Şentürk ve Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Yakup Yüksel tarafından 10. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarların dağıtılması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir