Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, baharın gelişini simgeleyen Nevruz bayramı mesajı yayınladı.
vali-40  Çakacak, “Orta Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı, farklı kültür ve inançlara sahip olan insanlarını, ortak duygular içinde buluşturmaktadır” ifadesinde bulundu.
Yazılı olarak yapılan mesajda Vali Çakacak şu ifadelerde bulundu:
“Baharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz, özellikle Türk toplumu olmak üzere pek çok toplumda barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberlik duygularının hâkim olduğu bir bayram olarak kutlanmaktadır.
Tarih boyunca kültürünü unutmayarak, yaşadığı her coğrafyaya taşıyan Türk Milleti de, doğanın canlanışı ve yeni bir dönemin başlangıcı, “Yeni gün” anlamına gelen Nevruzu, kendine has bir coşku ile kutlamaktadır. Dört mevsimin yaşandığı, binlerce doğal bitkinin ve canlı türünün yetiştiği, verimli topraklara sahip ülkemiz, zengin kültürel varlığıyla da ait olduğu coğrafya içerisinde ayrı bir desen oluşturmaktadır. Milletimiz, bünyesinde barındırdığı adalet ve insanlık sevgisi ile bütün bu renkleri bir arada tutmayı başararak, birlik ve beraberliğini her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Geçmişten günümüze kadar, kardeşçe yaşamanın mücadelesini veren milletimiz, barış ve huzurun kıymetini bilerek insanları birbirine kenetleyen bu değerlerin ülkemizin yanı sıra tüm dünyaya egemen olması için çaba sarf etmektedir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir