Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,Ticaret Borsası VE Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğindeki Modern Hayvan Pazarı Otomasyonu Projesi’nin tanıtımı Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.
hayvan-pazari-projesi Projenin ana amacını anlatan Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, ‘Kırşehir’in Hayvancılık alanında haritası çıkartılacak’ dedi.
Proje ile ilgili bilgi veren Vali Çakacak, “Güldikan Mahallesi’ndeki hayvan pazarının modern bir hale getirilerek Avrupa standartlarına kavuşturulacak. Kırşehir’de 151 bin küçükbaş, 97 bin adet büyükbaş hayvan var. İl dışından da çok sayıda hayvan giriş çıkışı oluyor. Proje kapsamında hayvan pazarında dezenfektan havuzu, barkod sistemi, hayvan geçişi, turnike sistemi, müzayede salonu bulunacak. Pazardaki kontrol noktalarının tamamının üstü de kapatılacak. Toplam maliyeti 1,5 milyon lira olan proje sayesinde hayvan alıcı ve satıcıları daha homojen bir ortamda mallarını gerçek değeri ile alıp satma imkanına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız’ın proje hakkında bilgiler verdiği toplantıda konuşan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, “Kırşehir’in Çehresi değişiyor. Proje tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Kırşehir, için çok önemli bizler görüyorsunuz ki Kırşehir’in her alanında çalışmalar yapıyoruz. Bu projeye’de kendimizce kendi alanımızda elimizden gelen desteği veririz” ifadelerini kullandı.
Proje tanıtım toplantısı animasyon gösterisinin ardından kokteyl ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir