Memur-Sen Kayseri Şubesi Mart Ayı Divan Toplantısı, Birlik-Haber-Sen’in ev sahipliğinde yapıldı.
memur-sen  Toplantıya, Birlik-Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, genel başkan yardımcısı Mevlit Burgaç, Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Birlik-Haber-Sen Kayseri Şube Başkanı Koray Koca, Kırşehir Şube Başkanı İsmail Altınışık, yönetim kurulu üyesi Akay Cengiz Hamamcılar, Memur-Sen Kayseri başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve İHH temsilcileri katıldı.
Toplantı Kayseri Şube Başkanı Koray Koca ve il temsilcisi Aydın Kalkan’ın selamlama konuşmalarının ardından Birlik-Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, PTT’nin özelleştirilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. PTT’nin 173 yıl önce kurulduğunu ve Anonim Şirket yapılmak istendiğini belirten Gülcüoğlu, “Şirketleşmenin arkasından özelleştirmenin geleceğinden bunun sonucu taşeronlaşmaya, ucuz iş gücü tercihine ve kalite düşmesine sebep olacağından korkmaktayız. PTT’de kalite düşmesine, iş güvencesinin ortadan kalkmasına asla razı olmayız” diye konuştu. Haklarının ihlali halinde bütün teşkilat olarak kitlesel eylemlere başlayacaklarını belirterek mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.
Toplantıda İHH Kayseri şubesi adına Hatice Kurt yetim birimi çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Kurt, savaş, kuraklık gibi durumlarda en çok çocukların ve kadınların zarar gördüğünü hatırlatarak “Kayseri’de 300, dünyada 200 milyon, tahmini 400 milyon yetim var. Biz önce Kayseri sonra ülke ve dünya yetimlerine yardım yapıyoruz. Ayda 90TL ile bağışçı aile olabileceğiniz gibi havuz hesabına da bağış yapabilirsiniz. İHH olarak 29 bin yetime yardım yapıyoruz. Misyonerler ise 2 milyon yetime ulaşarak kendilerine göre yetiştirmektedir. Biz sahip çıkmazsak organ mafyası gibi birileri kötü niyetle çocukları kullanmaktadır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir