Macar Kaplıcalar Birliği Başkanı, jeotermal alanları incelemek üzere Kırşehir’e geldi.
macar  Kırşehir’de gerçekleşen incelemeler hakkında Ağalar Konağı’ndaki toplantıda bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Misafirlerimizi Kırşehir’de ağırlıyoruz. Gerçekleşen ziyarette hem yeni projemizi anlatmak hem de fikirlerini almak istiyoruz. Geçen yıl Belediyeler Birliği olarak Macaristan’ı ziyaret etmiştik. Macaristan, Avrupa’da çok önemli bir termal ülke, gezide bizlere ev sahipliği yapılmıştı. Orada bulunan tesisleri gezme imkanı bulmuştuk. İnşallah Kırşehir de Türkiye’de örneği olmayan bir termal aquapark projesi ile bölge ve bölge dışından da çekim merkezi olacak. Termali, eğlenceyi, tedaviyi birçok fonksiyonu bir arada barındıran ve içerisine giren insanların ihtiyaçlarının hepsinin bir arada karşılandığı çok güzel bir tesis olacak. Şu an proje çalışmaları devam ediyor. Macar Kaplıcalar Birliği Başkanı ve Mimarımızın da deneyimlerini paylaşmak bizler için onur verici olacak” şeklinde konuştu.
Macar kaplıcalar Birliği Başkanı İstvan Vancsura da Macaristan’da yapılan ziyarette Kırşehir’de bulunan jeotermal tesislerle ilgili bilgi alarak buraları yerinde görmek ve öğrenmek istediklerini belirtti.
Vancsura, “Kırşehirlilerin nasıl bu enerjiyi kullandıklarını görmek ve bunu ülkemizde de kullanmak istiyoruz. Çiftçilikte, seracılıkta ve meyve kurutma tesisleri olarak da kullanmak ve görmek istiyoruz. Yeni açılacak aquaparkla ilgili başkan ve ekibi ile birlikte çalışacağız. Soruları yanıtlayarak tecrübelerimizi anlatacağız. Bu önemli projenin hayata geçtiği gün Kırşehir ve bölgesi daha da canlanacak. Burada yeni bir proje yapılması gerektiğine inanarak Türk, İslam ve modern kültürün bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Bu şehirdeki başarı çok önemli. Yüzyıllar boyunca Türk-Macar ilişkileri var. Bu ilişkilere biraz ara verdik ama yeniden başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Bahçeci, Macar heyete Kırşehir kilimi ve akıllı pekmez ikramında bulundu. Program özel toplantıyla devam etti.
 

– MACAR HEYET KIRŞEHİR’DEKİ KAPLICALARI İNCELEDİ
– MACAR KAPLICALAR BİRLİĞİ BAŞKANI KIRŞEHİR’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
– KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ:
– “KIRŞEHİR’DE YAPILACAK YATIRIMLARLA İLGİLİ İNCELEMELER YAPIYORUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir