Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın daha huzurlu bir bayram geçirmesi için tedbirlerini aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kurban Bayramı öncesi Kırşehir Belediyesi’ne bağlı birimler tarafından gerekli bayram tedbirlerinin alındığını, bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağını söyledi.

Gıda Kontrolleri Arttı

Bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor. Ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken semt pazarlarında da herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alındı.

İlgili Müdürlükler 7/24 Hizmette Olacak

Bayram öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarı(Hayvan Pazarı Borsasında)ve Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımların yapılarak Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Bayram süresince kapalı ve açık park alanlarından ücret alınmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Mezarlıkların da ismine yakışır bir hale getirerek Kabristanlar arasındaki yolları bozuk olan yerlerde yol yapım çalışmalarını da tamamlandı. Halkımız özellikle bayramlarda kabristanları daha fazla ziyaret etmekte. Bu durumu da göz önünde bulundurarak Kurban Bayramı öncesinde mezarlıklarımızdaki periyodik olarak temizlik ve bakım yapıldı. Ancak bayram nedeniyle bu konuda biraz daha hassas davranarak genel bir temizlik de gerçekleştirdik. Mezarlık ziyareti için arefe günü saat 11.00 – 18.00 saatleri arasında belediye önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.Ayrıca mezarlıklarımızda arefe günü lokum ve gülsuyu bulundurarak ziyarete gelenlere ikram edilecek.

Belirlenen alanlar dışında kesim yapılamayacağı belirtilerek bu konuda vatandaşların anlayışlı olmaları istendi. Şehirde; Yerköy Yolu üzerinde bulunan İstanbul Et Kombinası, Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kısmet Et ve Kırşehir Et Kombinası ve kapalı Pazar yeri , kurban kesim yeri olarak belirlendi. Ayrıca vatandaşlar kendi özel mülklerinde ki bahçelerinde de kurban kesimi yapabilecekler. Kesimlerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus cadde ve sokak aralarında kurbanların kesilmemesi.
Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşlarımızın keseceği kurbanlarından çıkacak olan çeşitli atıkların gelişigüzel olarak bırakılmaması ve düzenli toparlanması için Kırşehir Belediyesi olarak bayram öncesinde Kurban Poşeti de dağıtacak ve kurban kesim yerlerinin ilaçlanarak şehre gezici araçlarla gül suyu sıkılacak.

Telefonla Acil Hizmet

Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlar; her türlü şikâyetlerini günün her saatinde 153 Alo Zabıta veya 214 10 10 numaralı AK MASA şikâyet hattına bildirebilecekler. Temizlikle ilgili şikâyetler için 214 10 10 veya 153, su arıza işleri için 185, inşaat kanalizasyon sorunları için 214 10 10 yangın ve afetler için 110 İtfaiye, cenaze hizmetleri için 188 numaralı telefonlardan 24 saat hizmet verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir