Diyanet-Sen, Kırşehir Milletvekili Muzaffer  Aslan ile AK Parti İl Başkanı Çetinkaya’yı Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerini bir araya getirdi.
kuran-kursu-ogreticileri  Gerçekleştirilen Kahvaltılı toplantıda Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Diyanet Sen Başkanı Mehmet Öztürk ile Diyanet Sen Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, Kırşehir Merkezinde görev yapan 40 kişilik Bayan Kur’an Kursu Öğreticileri yer aldı.
Birlikteliğin açılış konuşmasını yapan Diyanet Sen Başkanı Mehmet Öztürk, “Kur’an Kursu öğreticileri ile Milletvekilimizi buluşturduk. Öğreticilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinlemek istediler” dedi.
Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya  hükümetleri döneminde yapılan çalışmalar ile Kur’an Kursu Öğreticileri ile İmamlara kadro verildiğini ifade ederken, yine kendi dönemlerinde yapılan çalışmalar ile imam ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin kurslardaki ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti.
Milletvekili Aslan açıklamasında ”Kur’an Kurslarında müştemilatlar yani Kursların masrafları iaşeleri, ikmal ve giderleri ile yakıt, temizlik masraflarını çıkan torba yasa ile artık tüm giderleri devlet tarafından karşılanacak. Kurs Öğreticileri bulundukları mahalle ya da köyden para toplayarak o kursun masraflarını karşılamak için gün be gün uğraşmaktaydılar. Bunu artık bitirdik” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’DE 5 İL’DEN BİRİ KIRŞEHİR’DİR
Cami ve Kur’an Kurslarının temizlikleri ile ilgili ön görülen çalışmada Türkiye’de ilin belirlendiğini bunlardan birinin ise Kırşehir olduğunu söyleyen Aslan, “Kur’an Kursları ve Camilerimizin temizliği hususunda pilot iller seçildi. Türkiye’de belirlenen bu 5 ilden bir tanesinin Kırşehir olması için çalışmalarımızı yaptık ve bu husus da başarılı olarak Kırşehir’de de bu uygulamanın gerçekleştirilmesini sağladık. Kırşehir Merkezinde bulunan cami ve Kur’an Kurslarının temizlik ve bakımları İŞ-KUR ile ortaklaşa düzenlenen protokol kapsamında artık özel dönemlik işçiler tarafından temizlenecek. Yine bu cami ve Kur’an Kursu temizlik işçilerinin sayısı 35 kişilik bir istihdam sağlanmaktadır”
DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ
Din ve Vicdan Özgürlüğü konusunda da anayasa komisyonunda yer alacağını da anlatan Milletvekili Aslan, “Din ve Vicdan özgürlüğü benimde yer aldığım Anayasa Komisyonunda eklenecektir. Amacımız vatandaşımızın dinini daha rahat yaşamasıdır. İsteyen istediği gibi yaşayabilmeli ki din ve vicdan özgürlüğü belli olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir