Site icon Kırşehir Medya

KÖYDES Çalışmalarına Hız Verildi

AK Parti hükümetleri dönemlerinin en kapsamlı projelerinden birisi olan Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) 2013 programı çalışmaları devam ediyor.
asma-koy-mucur  KÖYDES Projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, “2012 yılı KÖYDES projesinin başarı ile tamamlanmasının ardından 2013 yılında Genel Bütçeden ilimiz için 3 milyon 108 bin TL ödenek ayrılmıştır. İlçe ve köylerimizde ihtiyaç duyulan yol, içme suyu, kanalizasyon gibi alt ve üst yapıları ödenek dahilinde planlaması yapılarak programa alınmıştır. Bahar aylarında başlanan çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde 109.5 kilometre yolun önceden bakım ve onarımları yapılarak 2. kat asfalt kaplaması yapılacaktır. Ayrıca 42 kilometre yolun bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaların yanı sıra içme suyu altyapı programında 17 yerleşim biriminde altyapı projesi çalışmaları devam etmektedir.
Bu bağlamda köylerimizde bakım, onarım, boru değişimleri, drenaj, memba ilavesi, isale hattı değişimleri, hidrofor yapımı işleri gerçekleştirilecektir. AK Parti hükümetlerinin köylerimize verdiği önemin bir ifadesi olan KÖYDES Projesi hükümetimizce tahsis edilmiş ödeneklerle hizmete dönüşmektedir. Ödeneklerin ilimize tahsis edilmesinde başta Hükümetimiz, Valimiz, Milletvekillerimiz olmak üzere katkıları bulunan herkese şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Exit mobile version