İlk defa gerçekleştirilen Kırşehir Kırşehirlilerle buluşuyor olarak adlandırılan Kırşehirliler Zirvesi Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı.
kirsehirliler-zirvesi  Zirve, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Milletvekilleri Muzaffer Aslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Erol Tosun organizesiyle gerçekleşti.
Zirveye, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başta olmak üzere, Ankara ve Kırşehir protokolü, Kırşehir Eski Valileri, Kırşehir Eski Milletvekilleri, Kırşehirli üst düzey bürokratlar, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri ,Belediye Meclis Üyeleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Kırşehir ve yurdun çeşitli yerlerinden katılan çok sayıda iş adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanatçılar, Ankara’da ve Kırşehir’de yaşayan vatandaşlar ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Kırşehir Belediyesinin de tanıtım standı açtığı zirvenin yöneticiliğini üstlenen Kırşehir  Ak Parti Milletvekili Abdullah Çalışkan,bu zirvenin Ankara’da ilk defa gerçekleştiğini belirterek Kırşehirli olan, kendini Kırşehirli hisseden, Kırşehir’e hizmet eden, Kırşehir’de yaşayan ve bu toplantıya katılan herkese teşekkürlerini sundu. Çalışkan, “Bu zirvenin ana teması Kırşehir Kırşehirlilerle buluşuyor. Biz Valimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile Kırşehir’i iyi bir noktaya getirmek için hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Kırşehir termal turizmi ile, Neşet Ertaş, Aşıkpaşa, Yunus Emre’si ile tarımda ilerlemesi ile ve yapılan projelerle gelişen, değişen güzel bir şehir şehirdir. Bu zirvenin etkin ve verimli olmasını diliyorum” dedi.
Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Erol Tosun vakıf çalışmalarını içeren genel bir sunum yaptı. Tosun, “Ankara’da projeler üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz milletvekilleri, Valiliğimiz, Belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde olarak başarımızın daha iyi bir şekilde olacağı inancı içerisindeyiz ”ifadelerini kullandı.
Zirve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar’ın konuşması ile devam etti. Gökçınar, federasyonun çalışmalarını ve projelerini içeren sunumunun ardından 2012 yılında ilk defa gerçekleştirilen Kırşehir Tanıtım Günlerine değinerek Kırşehir Tanıtım günü ile ilgili hazırladıkları tanıtım filmini katılımcılarla paylaştı .Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam’ın üniversitenin kuruluşu, akademik yapısı,bilimsel çalışmaları, bilimsel projeleri, ulusal ve uluslararası başarıları, akademik çalışmalarına değinen  sunumunu yapmasının ardından  Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bu tarz toplantıların Kırşehirlilerin kendini farkına varma açısından çok önemli toplantılardır. Bu toplantıda Türkiye’nin her yerinden çok önemli siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları görüyoruz. Bu toplantı vesilesi ile bir araya gelip birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı elde ettik” şeklinde konuştu. Kırşehir Belediyesinin yapmış olduğu yatırım, hizmet ve projelerine ayrıntılı bir şekilde sunum yaparak değinen Başkan Bahçeci, “Kırşehir termal turizmi, tarım ve hayvancılığı, sahip olduğu değerleri ile gelişen, değişen, büyüyen bir şehirdir. Bugün burada Kırşehir için bir araya geldik. Kırşehir’in geleceği için Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımızla birlikte hareket ederek Kırşehir’in geleceği için birlikte koşalım. Beraber hareket edelim, şehrimizi yaşanabilir bir şehir haline getirelim” dedi.

– KIRŞEHİRLİLER ZİRVESİ ANARA’DA YAPILDI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir