Dün sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde kar yağışı oldu ve birçok köy yolu ve mahalle aralarındaki yollar kar ve buzlanma etkisiyle kapanma noktasına geldi.belediye-calisma Ancak belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu ana yollar ve merkezi güzergahlar trafiğe açık bir şekilde devam etmektedir.  Konuyla ilgili valilikten henüz bir açıklama gelmezken belediyeden yapılan açıklama ile çalışmaların sürdüğü ve aksaklıkların yaşanmadığı bildirildi. Belediyeden yapılan açıklama ise şu şekilde:

”  Yılın ilk karının Kırşehir’e düşmesiyle yollarda oluşan karla mücadele çalışmaları Kırşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından başladı.

Ekipler özellikle ana arterler, hastane yolları ve okul yolları başta olmak üzere ara yollar dâhil şehir genelindeki yollarda ve kaldırımlarda karları temizleyerek ulaşımın aksamadan sürdürülmesini sağladı. Çalışmaları greyder, kepçe ve kamyonlar ile sürdüren belediye ekipleri ayrıca kaldırımların temizlenmesi için kar temizleme timlerini de görevlendirdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Belediye olarak kışın olumsuz hava koşulları karşısında şehir içerisinde daha güvenli bir ulaşımın sağlanabilmesi için önlemlerini önceden aldığını ifade ederek, “Yollarda buzlanmayı önlemek ve kar yağışı ile etkilenen yol güzergâhlarında trafik akışının durmadan sağlanması ve kar kürüme işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması için kamyon, kar küreme araçları, kepçe, greyder ve deneyimli ekipler ile çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmalarımızı hastane yolları ve okul yolları başta olmak üzere dolmuş güzergâhları, çatı yapı mevkii, 27 evler mahallesi ve ana arterlerde 3 ekiple sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da kış mevsimine hazırlıklı olmaları gerekir ve bilhassa şoförlerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, öncelikle araçlarının kış bakımlarını yaptırıp, şehir merkezindeki rampalarda çok dikkatli olmaları gerekiyor”

Başkan BAHÇECİ, ayrıca “Herhangi bir aksaklık durumunda vatandaşlarımız Belediye iletişim merkezi olan AKMASA’yı 214 10 10 numaralı telefondan arayarak sıkıntılarını bildirebilir” dedi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir