Kırşehir’deki Camilerin Temizliğinde Yeni Dönem. TYÇP Çekilişleri Yapıldı.

Kırşehir İşkur İl Müdürlüğü ile Kırşehir İl Müftülüğü arasında düzenlenen “Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi” kapsamında alınacak 35 işçi için  22 Mart 2013 Cuma günü saat:08.30 da Kırşehir İl Müftülüğü Konferans Salonunda   İşkur Temsilcileri ve Kırşehir 3.Noter görevlisi Rukiye Akkuş huzurunda kura çekimi yapıldı.. Kura çekimi törenine Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Kırşehir Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, Kırşehir İl Müftülüğü Personel İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Bahtiyar Şahin katıldılar.

camiler    Proje kapsamında, çalışmak için toplam 182 kişi müracaat etti. Başvurunun fazla olması sebebiyle İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan kura çekiminde toplam 35 kişi çalışmak üzere işe alınmaya hak kazandı. Ayrıca, uygulamada 9 kişi de yedek olarak belirlendi.

Kura öncesinde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, çekilişin kuraya katılanlar için hayırlı olmasını, kurada ismi çıkmayanların üzülmemelerini istedi.

İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk ise; “Camilerin temizliğinin en güzel şekilde yapılabilmesi için sizlerin elinizden gelen gayreti göstereceğinize eminim, Camiler, Rabbimizle buluştuğumuz, huzura kavuştuğumuz, müminlerle görüştüğümüz mekânlardır. Camilerimizin içinde huzuru ve güzelliği yakaladığımız gibi dışında da aynı güzellikleri yakalamak gerekir. Camilerin sağlam, estetik, fonksiyonel, müştemilatları çevre düzenlemesi açısından da göze hoş gelen, çevre değerlerini dikkate alan bir anlayışla yapılması gerekmektedir.” Dedi.
Proje kapsamında personel, 01 Nisan 2013 ile 30 Kasım 2013 tarihleri arasında 7 ay boyunca çalıştırılacak olup, SSK primleri ve maaşları İŞKUR tarafından ödenerek işsiz 35 vatandaşımıza iş imkânı verilecektir.
Kura çekimi sonrasında bazı vatandaşların duygulandıkları görüldü.Kurada isimleri çıkanların hangi camide görev yapacakları ise İl Müftülüğünde yapılacak çalışma sonrası belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir