Termal turizmde hak ettiği yere gelemeyen Kırşehir, termal köyün açılmasıyla birlikte önemli bir turizm patlaması yapmaya hazırlanıyor.
termal-turizm  Kırşehir Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen bir gece 2 günlük Kırşehir gezisi bunun ise önümüzde ki dönemlerde Kırşehir’de yaşanacak turizm patlamasının en büyük göstergesi oldu. Kırşehir’in doğal güzelliklerinin yanı sıra köy derneklerinin düzenlediği şenliklerin gezilmesini kapsayan gezinin en önemli ayaklarından birisi de termal otel oldu. İlk olarak Kalehöyük Arkeoloji müzesinde Arkeolog Ramazan Erbişim, Deniz Erbişim ve Pınar İlman tarafından karşılanan grup arasında Dünya’da başka örneği bulunmayan böylesine önemli bir merkezi ilk defa gezenlerin çoğunlukta olduğu gözlendi. Kırşehir Dernekleri Federasyonunun Kırşehir gezisine katılanlar, otelde geçirdikleri bir geceden dolayı oldukça memnun duyduklarını ifade ederlerken, en kısa sürede tekrar geleceklerini ifade ederek ayrıldılar.
Kırşehir gezisinin bir başka durağı ise Toklumen oldu. Hirfanlı barajı kıyısında bulunan Toklumen kasabasında Federasyon gezi heyetini Belediye başkanı İsmail Kalaycı karşıladı. Temiz havası, yeşili ve deniz havası veren barajı ile pek çok özelliği bulunan Toklumen’de geziye katılanlar müthiş görsel görüntüsüyle bol bol oksijen ve enerji depoladı. Sahil çardaklarında bizzat belediye başkanı İsmail Kalaycı’nın kendi elleriyle ikram ettiği içli çörekler, ayran ve karpuz damaklarda ayrı bir lezzet bıraktı. Çocuklar yeşil çimenlerle kaplı alanda koşup çiçek toplamanın, oynayıp zıplamanın, tadını çıkarırken, çardak altında fıkralı sohbetler, baraj sahilini kahkahaya boğdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir