Kadına Karşı Şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla Valiliğimizce “Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat” kampanyası başlatıldı.

Kadına karşı şiddetin nedenlerini ortadan kaldırmak amacıyla Valimiz Sayın Necati Şentürk başkanlığında yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve ilgili kurum çalışanları katıldı.

Toplantı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kadına yönelik şiddet konusunda Kırşehir’de “Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat” adı altında başlatacakları kampanya ile şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmak için çalışacaklarını söyledi.

Öncelikle “Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat” kampanyasında yer alacak komisyon üyelerinin eğitimden geçirileceğini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Bu komisyonu kurumsal hale getireceğiz. Eğitim almış olan komisyon üyeleri sahaya inecekler ve kadına şiddetin önlenmesi ve şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yürütecekler. Kamuoyu işlenen kadın cinayetlerinin ardından sadece cinayeti konuşuyor. İşlenen cinayetlerin sebepleri ve bu cinayetleri işleyen insanların nasıl bir geçmişi var. Bu konulara çok bakılmıyor. İşte hepimizi derinden etkileyen Özgecan cinayeti işlendi. Bu cinayeti işleyen şahsın parçalanmış bir aile ortamında yetiştiğine bakılmıyor,” dedi.

Kırşehir’de şimdiye kadar işlenmiş bir kadın cinayetinin olmadığının altını çizen Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Kırşehir’de kadın cinayeti yok ama 2014 yılı verilerine göre il genelinde kadına yönelik işlenmiş 267 şiddet vakası var. Eğitimdeki başarısı ile övündüğümüz Kırşehir’de bu sayının çok fazla olduğunu belirtmek istiyorum. İlimizde kadına yönelik şiddeti önlemek için başlattığımız “Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat” kampanyası ile komisyondaki arkadaşlarımız önce şiddeti doğuran nedenler üzerinden yola çıkacaklar. Bu tür davranışlara neden olan hadiselerin kökenine inmeye çalışacaklar, yapılacak bu saha çalışması öncelikle kadınlara yönelik olacak. Yapılacak çalışmalara benimle birlikte eşimde katılacak. Yine ilimiz genelinde eğitim gören 42 bin öğrencimize de rehber öğretmenler tarafından bilgilendirme yapılacak,” şeklinde konuştu.

Toplantı, “Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat” kampanyası hakkında yapılan fikir alış-verişleri ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir