Geleneksel Hasat Bayramı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’in Malya Tarım İşletmesinde biçerdöverle hasadı başlatmasının ardından düzenlenen törene Sayın Bakanımızın yanı sıra Valimiz Sayın Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, bakanlık ve ilçe bürokratları ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, Anadolu topraklarının yeryüzünde ilk tarım yapılmaya başlanan topraklar olduğunu ve bu topraklarda 12 bin yıldır tarım yapıldığını söyledi.

Üretici ve çiftçinin ektiklerinin meyvesini şenlik havası içerisinde aldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker; “Tüm ülkemizde ve Kırşehir’de bu sene yağışların da iyi olmasıyla beraber bereketli bir mahsul dönemi yaşıyoruz. TİGEM’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, uyguladığımız mekanizasyon projeleri, yeni aldığımız makinalar, geliştirdiğimiz tohumluk çeşitleri, sertifikalı tohumluklar ve kaliteli çalışanlarımızla emeğin güzel bir mahsulünü ortaya çıkardık. Malya’da hektar başına 4 ton civarında buğday alınması çok önemlidir. Yamula Barajının kanalları da sulama için devreye girdiğinde Malya Tarım İşletmemizin, 156 bin dönüm civarındaki kültür arazisinin tamamı sulanacak. Tarım sektörünü servet alanı olarak gördük. Tarımı, ülkemizi zenginleştirmenin, refahını arttırmanın, ülke istihdamını arttırmanın ve yatırımını arttırmanın bir alanı olarak değerlendirdik. Hububat üretiminde bu sene, 22 milyon 500 bin tonluk buğday üretimiyle Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıyoruz. Makarna, buğdaydan elde edilen bir sanayi ürünüdür. Bu konuda dünya ikincisiyiz. Türkiye’nin tarım hasılasını 61 Milyar dolara çıkardık. Avrupa’nın birinci büyük tarımsal ekonomisine sahip ülkesi haline geldik. Devletimiz, gerek hibe destekleriyle gerekse diğer altyapıyla ilgili yatırımlarıyla çiftçimizin ve üreticinin her zaman yanındadır. Ülkemizin çalışkan çiftçilerine, üreticilerine inancımız tamdır. Onun için bütün projelerimizi hayata geçirmek için çalışacağız. Bunları engellemeye çalışanlara pabuç bırakmayacağız. 65. Hasat Bayramının bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmasında Kırşehir tarımının durumunu değerlendiren Valimiz Sayın Necati Şentürk de konuşmasında; “Kırşehir’in sulanabilir 454 bin 720 hektar tarım alanından sadece 42 bin hektarlık bölümü sulanmaktadır. Yamula barajı sulamasının tamamlanmasıyla çoğunluğu Boztepe bölgesinde olmak üzere 650 bin dekar alan daha sulu tarıma açılacaktır,” dedi.

Kırşehir’in hayvan varlığı açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kırsal Kalkınma Destek Programından faydalanan ilimizin İPARD Projesi kapsamına alınmasını talep etti.

Program, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden’in yaptığı bilgilendirmenin ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir