Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 19 Mayıs SAtatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bahçeci mesajında, “Bundan 93 yıl önce her köşesi düşmanlar tarafından işgal edilmiş kutsal vatan topraklarını kurtarmak için yola çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmıştır” dedi.
Bahçeci, “Orduları dağıtılmış toprakları paylaşılmış ve kurtulmak için çareler arayan Türk Milleti, Samsun’dan parlayan bu ışık etrafında toplanmıştır. Yapılan kongrelerde alınan kararlar sonucunda Mustafa Kemal başkanlığındaki Temsil Heyeti, Milli Mücadele için merkez olarak seçilen Ankara’ya dönerken, 21 Aralık 1919 tarihinden itibaren 5 gün süreyle ilimiz ve ilçelerimizi onurlandırarak bir dizi temaslarda bulunmuşlardır. Her zaman devlet ve milletinin yanında yer alan Kırşehirliler Mustafa Kemal Paşa’ya ve onun Milli Mücadele fikrine tam destek vermişlerdir. Başlatılan Milli Mücadele ile binlerce şehit verilerek kazanılan zaferler sonucunda, var olduğu günden beri esaret nedir bilmeyen yüce milletimiz bağımsızlığına, Milli Egemenliğe ve Cumhuriyete kavuşmuştur. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra, bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır. Tarihimizin akışını değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir” ifadelerine yer verdi.
19-mayis  – 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
– KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ, KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

 

19 MAYIS KUTLAMALARI GÖSTERİLERİNE İLGİ
Kırşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapıldı.
19 Mayıs kutlamaları kapsamında gösteri gurupları Kırşehirliler tarafından ilgi ile takip edildi.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Ahi Çarşısı Kültür Sokağı’nda devam etti. Kırşehir Belediyesi mehteran takımı gösteriler yaparken, Gençlik Hizmetleri Kırşehir İl Müdürlüğünce oluşturulan gösteri gurupları yaptıkları birbirinden ilginç gösterilerle katılımcılardan alkış aldı. Düzenlenen Gençlik Haftası etkinliklerine katılan guruplar ödüllerini alırken gösteri gurupları meşaleler yakarak kortej eşliğinde tören alanına kadar yürüdü.
Kutlamalara, Vali Yardımcısı Mehmet Alabacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şaban Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir