Kırşehir Belediyesi tarafından Dünya Bankası Finansmanı ile yapılan Kırşehir Su Temini Sistemi’nin Rehabilitasyonu ve Scada Kurulumu Projesi hayata geçti.

Şehir içi asbest borularının değiştirilip, yeni modern boruların inşaatı ve yeni su kaynaklarının Kırşehir’e kazandırılması için yürütülen projenin ihale aşaması tamamlandı ve müteahhit firma çalışmalarına başladı.

Bu proje ile Kırşehir’in suları artık çok daha temiz olacak diyen BaşkanBahçeci;“ Proje kapsamında ilk aşamada Bağbaşı Mahallesi TOKİ konutlarının yanına 5000tonluk su deposu inşaatına başladık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. ŞimdilerdeKervansaray Mahallesi’nde ki çalışmalarımıza başladık. Kervansaray Mahallesi’nde yapımına başladığımız 2500 tonluk yeni su deposu ile mahallemizin su ihtiyacı modern bir şekilde karşılanmış olacak. Kervansaray Dağı’nın yamacına kurulacak bu depoyla yüksek basınçlı su evlere ulaştırılacak. Kırşehir’deki hatlar yenilerek toplamda 157 km. içme suyu hattı Kırşehir’e kazandırılmış olacak. Bu proje ile Kırşehir’in 2046 yılında ki nüfus potansiyeline yetecek kadar su temin edilmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir