Kırşehir Belediyesi tarafından Dünya Bankası Finansmanı ile yapılan Kırşehir Su Temini Sistemi’nin Rehabilitasyonu ve Scada Kurulumu Projesi çalışmaları Hızırağa Caddesi’nde devam ediyor.
Şehir içi asbest borularının değiştirilip, yeni modern boruların inşaatı ve yeni su kaynaklarının Kırşehir’e kazandırılması için yürütülen proje çalışmaları hızla devam ediyor
Bu proje ile Kırşehir artık daha temiz sulara sahip olacak diyen Başkan Bahçeci;“ Proje kapsamında ilk aşamada Bağbaşı Mahallesi TOKİ konutlarının yanına 2 adet, Kervansaray Mahallesi’ne 1 adet su deposu yapımı çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız şimdi Kuşdili Mahallesi Hızırağa Caddesi’nde içme suyu asbest borularının iptali poliüretan boruların döşenmesi olarak devam ediyor. Bu proje ile Kırşehir’in 2046 yılında ki nüfus potansiyeline yetecek kadar su şebeke sistemi temin edilmiş olacak.
Kırşehir’de teknik açıdan problemli olan şehir içi şebekemizin revizyonu için başlattığımız bu çalışma sayesinde Kırşehir bu sıkıntıdan da kurtulmuş olacak. Proje kapsamında 3 adet yeni su deposu inşa edilecek. Bir terfi istasyonu ve 3,5 kilometre terfi hattı da ilave olarak yapılacak. 9 adet olan mevcut su depolarımızı modernize edip rehabilite edeceğiz. Bütün şehir şebekemiz Scada sistemi sayesinde tek bir noktadan kontrol edilmiş olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir