Türkiye’nin ihtiyacı olan 1 milyon 800 bin ünite kanın toplanabilmesi için kan bağışındaki oranı artırma noktasında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi, 2 hafta sürecek yeni bir kan bağış kampanyası başlattı.

kan-bagisi                Kırşehir, Kızılay’a 2012 yılında yaptığı 7 bin 178 ünite kan bağışı ile İç Anadolu Bölgesel Kan Merkezi olarak 3. sırada yer alırken, çeşitli festival ve bayramlarda düzenlediği kampanyaların yanı sıra ekip ve stant çalışmaları ile gönüllü vatandaşlardan kan bağışı alan Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi, Kan Bağış Tırı ile 31 Mart Pazar gününe kadar Kırşehir halkından bağış alacak.

Bu kapsamda Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, kan bağışına destek verdi. Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri’nden Kervansaray Gazetesi sahibi Hüsnü Arıöz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yakup Arıöz, kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Konuyla ilgili Kırşehir Kan Bağışı Merkezi Müdür Zikri Gürel bir açıklama yaptı. Anıt meydanında 2 hafta süreyle Kan Bağışı Kampanyası başlattıklarını ifade eden Gürel, “Kan Bağışı Tırı’mız 18-31 Mart tarihleri arasında kan toplayacak. Şuana kadar 631 ünite kan toplandı. Günlük 80-100 arası kan alıyoruz. Hedefimiz bu iki hafta boyunca 1000 ve üzeri ünite kan almak.

“Kan bağışına Kırşehir halkı gayet ilgili. Özellikle üniversite öğrencileri, devlet memurları, esnafımız ve vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyor. Gönüllü vatandaşlarımızı, Anıt meydanındaki Kan Bağışı Tırı’mıza bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir