Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, bir ilke daha imza atarak sokak hayvanlarını sahiplendirme kampanyasına başlıyor.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin Sokak Hayvanlarını Sahiplendirme Kampanyası hakkında bilgiler veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sokak hayvanlarını rehabilite çalışmalarının sürdüğünü, rutin çalışmaların yanı sıra sokak hayvanlarını sahiplendirme kampanyasına da başladıklarını belirterek; “Merkezimize müracaat eden vatandaşlarımız, gerekli işlemlerin ve belgelerin düzenlenmesinden sonra hayvan sahiplenebilmektedir. 5199 sayılı Hayvanların Korumasına dair yönetmelik gereğince ekiplerimiz tarafından toplanan sahipsiz sokak hayvanlarının gerekli bakım, muayenesi ve aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılmakta, sağlıklı olanlar tekrar doğal ortamına bırakılmakta ve sağlıksız olanların ise merkezimizde bakımları yapılmaktadır.

Yine 5199 sayılı Hayvanların Korunmasına dair yönetmelik gereğince sahipli hayvanların da kayıt altına alınması gerektiğinden hayvan sahiplerinin, sahip oldukları hayvanları merkezimize getirerek kayıt altına alınması gerekmektedir. Merkezimize getirilen hayvanlar, ön muayeneden geçirilerek ücretsiz kuduz aşısı yapılacak ve Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sağlık ve aşı karnesi verilecektir’’dedi.

Hayvan edinmek isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak sahiplendirme yaptıklarını bir kere daha belirten Başkan Bahçeci, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini de söyledi. Vatandaşların daha ayrıntılı bilgi için 212 92 66 numaralı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni arayabileceklerini de belirten Başkan Bahçeci; “18 yaş üstünün yararlanabildiği hizmetten velileri ile beraber gelen vatandaşlara da hiçbir ücret alınmadan sahiplendirme yapılabiliyor’’dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir