Son zamanlarda Kırşehir Belediyesi ile ilgili bazı haber sayfalarında haberler ortaya atıldı. Konuyla ilgili olarak CHP Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Kaya da bir basın açıklaması yayınladı. İlgili açıklama şöyle:

yildirim-kaya “SORUŞTURMAYI ÖRTEMEZSİN

“Kim Gözaltına Alındı Kim Tutuklandı Hepimiz Burdayız”Diyor da; Kim Niye İfadeye Çağrıldı Diyemiyor.”

Yürütülmekte olan bir savcılık soruşturulmasıyla ilgili Kırşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri ve toplamda 6 ilgili personelleri de kapsayan soruşturmanın kamuoyuna yansıması ve de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den Yıldırım Kaya tarafından açıklama istenmesine Bahceli “Kim Gözaltına Alındı Kim Tutuklandı Hepimiz Burdayız “ diyerek Kütük Ev’de basın mensuplarıyla bir yemekli toplantıyla karşılık vermesi üzerine buğun bir açıklama yapan CHP Belediye Başkanı A.Adayı Yıldırım Kaya “hiçbir şey olmamışçasına ”bize iftira ediyorlar ”yaklaşımlı açıklama yapılmasını, gelişmeleri kendini seçen Kırşehirlilerden saklama manevrası olarak değerlendirdi.

“Bir ucu Kırşehir Belediyesine dayanan soruşturma var mı yok mu varsa konusu ne bunu açıklayacağı yerde çıkmış iftira diye bağırıyor, iftira derkende telaffuz etmediğimiz şeyleri bizler söylemiş gibi kendisi iftira yapıyor. ”diyen Yıldırım Kaya “soruşturmanın varlığından ve ihalede imzaları bulunan iki başkan yardımcısı ve personellerin ifadeye çağrıldığından. Konunun ülkenin en büyük kanayan yaralarından biriyle,   ilgisi bulunduğundan bizzat haberdarım ve kendileri açıklasın istedim.. Benim amacım sadece nezaket buyurup bu soruşturma ve şüpheli sıfatıyla ifadelerine başvurulan kendi çalışanları ve konuyla ilgili açıklama yapmasını istemekten başka bir şey değildir. ve  çamur atılıyor denilen açıklamamın tamamı aynen şöyledir ”diyerek açıklamasını yineledi:

“Kırşehir Kamuoyu kendi yaşadıkları şehirle ilgili konularda bırakın devlet memurlarını seçilmişlerden dahi bilgi alamaz olmuşlardır.  Toplumun gelenekselleşmiş siyaset anlayışında seçilmişlerin hesap vermesi ve sorgulanması vardı bu süreç AKP iktidarı ile birlikte fiilen ortadan kalktı. Seçilmişler temsil ettikleri şehrin bilgilerini şehirden saklayamaz.  Yaşar BAHÇECİ daldırma altgeçit projesi sunuyor bizim gibi küçük nüfuslu hiçbir il de görülmemiş bir şekilde bir hilkat garibesi şeklinde 1 KM yi geçen uzunlukta beton yığınlı bir inşaat eşliğinde üst köprü yol yaptırıyor.İptal edilen projeyle ilgili olarak kendi şehrine bilgi vermedi, şimdi aynı şeyi henüz detaylarını tam olarak bilmediğimiz savcılık soruşturmasıyla ilgili olarak da sürdürüyor. Kendi üst düzey yöneticileri ve personelini de kapsayan bir savcılık soruşturması ile bütün şehir çalkalansın. Aynı günün gecesinde Belediye binasında ilgili birim ve personellerle geç saatlere kadar soruşturmaya karşı fikir alışverişi görüntüsünde evraklar çıkartılıp ve talimatlar verilsin Belediye Başkanı sussun yok böyle bir şey…”

“Tümü bu şekilde ve kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyen açıklamamam apar topar basın mensuplarıyla Kütük Ev’de bir araya gelerek yanıt vermek isterken herkesi ahmak yerine koyarak asıl soruşturmanın varlığını örtmeye çalışmıştır. ”diyen Kaya “ Belediye Başkan Yardımcıları Halil Tan, Yaşar Sulu ve Veli Şahin’in de hazır bulunduğu toplantıda kamuoyunu bilgilendireceği yerde   “” Dün bir TV kanalında bir aday adayı Kırşehir belediyesinde operasyon oldu ve başkan yardımcıları gözaltına alındı, belediye personeli tutuklandı dedi. Olmayan bir şeyi uydurmak ve iftira atmak siyaset adamına yakışmaz.” Demiş ve “soruşturma filan yok demeye getirmiştir.” dedi

Kaya açıklamasında şöyle dedi:

BİR SORUŞTURMA VAR MI YOK MU? ÇALIŞANLARI İFADEYE NİÇİN ÇAĞRILDI? BUNU AÇIKLASIN.  BİLSİN Kİ; SIRTINI DAYADIĞI İKTİDAR PARTİSİNİN GÜCÜ, HALKIN GÜCÜNDEN DAHA ÜSTÜN DEĞİLDİR.

“ Oysa kendisinden beklenen Belediye çalışanları ve başkan yardımcısı ve de belediyeye iş yapan mütahitin ifade verip vermediği ve konunun ne olduğu ile ilgili izahat beklentisiydi. Anlaşıyor ki; Soru sormanın çamur atmak olmadığını sorulan sorulara yanıt vermemenin ÇAMURA BATMAK olduğunu çok daha ağır siyasi bedeller ödeyerek öğrenmeye ant içmiş bir Belediye Başkanı var. Bu Başkan ‘ Çamur Siyaset Yakışmadı. Belediyemizde Hiç Kimse Ne Göz Altına Alındı Ne De Tutuklandı “şeklinde açıklama yaparken bile bir soruşturmanın varlığını gizleme gayreti içindedir. Bunu böyle lafla üstün gelmeye dönüştüreceğine bir soruşturma var mı yok mu çalışanları ifadeye niçin çağrıldı bunu açıklasın, bilsin ki; sırtını dayadığı iktidar partisi gücü halkın gücünden daha üstün değildir  ‘5 yıl önce Kırşehir belediyesinin uçan kuşa borcu vardı. 182 icra vardı. 74 trilyon borcu vardı. Ancak bugün yıllık geliri 80 milyon olan bir belediye oluşturduk. 5 yılda 290 milyon liralık yatırım yaptık. 290 trilyon yatırımı yapmak kolay değil.’  derken kendisinin 5 yıl önce Halim Çakır’ın Belediye Başkanlığı döneminde AKP İl Başkanlığı yaptığını unutmuş görünüyor da bugün itibariyle Kırşehir Belediyesinin ne kadar borcu var açıklamaktan özenle kaçıyor. “Göreve geldiğimiz günden bugüne dedikodu değil hizmet ürettik. Hiçbir zaman kimsenin aleyhinde konuşmadık. Kimsenin ismini olumsuz yönde kullanmadık” diyenin ilk 2 yılı kendinden önceki belediye başkanının dedikodularıyla geçirdiğini, bir kısmı sonuçlanmış bir kısmı sonuçlanmamış davaların içine çektiğini, ‘çamur siyasetin kimseye bir şey kazandırmayacağını bilmeyen mi var?’  derken hatırlamamak mümkün mü?

Yıldırım KAYA

KIRŞEHİR CHP BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

 

Daha önce de belediye ile ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti. Konu ile ilgili haberimiz ise şöyleydi:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir