Avrupa Belediyeler Birliğinin kuruluşuna kurucu üye olarak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de imza attı.

Kocaeli Başiskele ilçesinde yapılan imza törenine Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci,Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Aygün ve Avrupa Türk İş Adamları Derneği Başkanı Aziz Şahin Katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;” Avrupa Birliği ile ilişkilerimizde belediyelerimizin rolleri de çok önemli. Türkiye Avrupa Birliğine aday ülke ve doğal olarak belediyelerimizde burada adaylar. Şehirlerimizin Avrupa ile ilişkileri oldukça önemli bir olgu. Belediyemizin kardeş şehir ilişkileri başta olmak üzere birçok bu alanda çalışmaları var. Bu çalışmaları tek bir çatı altında toplayabilmek için Avrupa Belediyeler Birliği’nin kurulması önemli bir aşama. Afyonkarahisar,Havza, Sındırgı ve Başiskele Belediyelerimiz ile birlikte bizde Kırşehir Belediyesi olarak kurucu üye statüsünde bugün imza attık. “ dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Aygün’nünde yaptığ konuşmalardan sonra imzalar atıldı ve tören sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir