Kırşehir İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Nurullah Soylu, ‘Ahilik Haftası ve Ertaş’ın ölüm yıldönümü birlik ve beraberlik şuuru ile gerçekleşti’  dedi.
kimder  Soylu, “Anadolu’nun ortasında Kırşehir’de temeli atılan topluma ve insanlığa ahlaki değerleri aşılayarak milli birlik ve beraberlik şuuruyla örgütlenmiş olan Ahilik bir kardeşlik hareketidir. Ahi kelimesi de zaten kardeşim anlamındadır.Ahilik, Osmanlı devletinin kurulmasında rol oynamış Osmanlı padişahları bile üye olmuştur.
Bir esnaf teşkilatı olan ahilik güzel ahlaklı bireyler yetiştirmek ticari hilelerden kaçınarak dürüst şahsiyetler yetiştirmeyi amaç kabul etmiştir. Uyguladığı prensipleri İslam dininin temel kaynaklarından almış özünde insan sevgisi, kin ve nefretten uzak, gözü ve gönlü tok, merhametli, cömert olmak gibi ilkeleri insanlar için feyz kaynağı olmuştur. Bugün bu ilkeler toplumumuzun şiddetle ihtiyacı olan değerlerdir. Ahilik,günümüz iş ve çalışma ve hayatındaki değerler sosyal sorumluluk ,rekabet kuraları tüketici hakları ,toplam kalite yöntemleri gibi metotlarla ortak paydalara sahip bir örgüt yapısıdır.
Temiz toplum güvenilir insan modeli oluşturulması noktasında geçmişimizde aldığımız bu değerleri kurumsallaştırıp gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir..
Kırşehir’in yetiştirdiği büyük ozan Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümü olması hasebiyle rahmetle anıyor mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir