Hoca Ahmet Yesevi’nin şehri Türkistan ile Yesevi yolunun taşıyıcılarından Ahi Evran’ın şehri Kırşehir arasında köprü kuruluyor.
turkistan  Ahi Evran Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr Kürşat Zorlu, “Atılacak bu adım iki ülke arasında ki ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir” dedi.
Zorlu açıklamasında, “Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’i Kırşehir’e davet ettiğimizde çok anlamlı sonuçlar elde edildi. Türkiye’nin Kazakistan’a olan sevgisini il protokolü karşılıklı olarak açıkça ortaya koydular. Ziyaret sırasında Büyükelçi ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin ilişkileri daha da ilerletmek için kardeş şehir olma yönündeki iradeleri bu sürecin sonuçlanmasında çok etkili oldu. Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam’a projemizi ve düşüncelerimizi ilettik. Türk dünyasına resmi ziyaretlerimiz olacak. Hatta topluluk olarak bilimsel bir etkinlik için şimdiden kolları sıvadık” şeklinde konuştu.
Türkistan şehri ile Kırşehir’in kardeş şehir olmasına yönelik protokol metni imzalanacak. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Vekili Veli Şahin ve beraberinde ki heyet resmi temaslarda bulunacakları öğrenildi.
KIRŞEHİR TÜRKİSTAN İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir