8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında  açıklamalarda bulunan Kırşehir Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şule OLGUN, ‘’ Dünya Kadınlar Günü, bugün ne yazık ki amacından sapmış bir gün olarak kutlanıyor.’’  dedi.

Sözlerine devam eden Olgun ;” 8 Mart 1857 tarihi, Amerika New York’ta greve katılan dokuma işçilerinden bir grup kadının fabrikaya kilitlendiği ve 129 kadının çıkan yangında hayatını kaybettiği acı bir tarihi ifade eder. Daha sonra 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü olmasına karar verilmiştir. Biz böyle acılı bir tarihi, amacından sapmış bir gün olarak kutluyoruz. Şöyle ki bugünü kadınlara hediyeler aldığımız, tüketim toplumuna hizmet eden bir gün hâline getirdik. Oysa böyle bir günü ‘’kadın sorunları’’ üzerine düşünerek ve onların bu sorunlarına çözümler üreterek geçirmeliydik. Bugünün kutlanmasının kadınların seslerini duyurmada kısmen etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü bilinçli program yapan kitle iletişim araçları, kadın hakları koruma dernekleri ve çeşitli sivil-toplum örgütlerinin çalışmaları henüz yeterli düzeye ulaşamamıştır. Bugünü kapitalist düzene hizmet eden bir gün olmaktan çıkarmalıyız. “ dedi.

Kadınların seslerinin mecliste’de gür bir şekilde çıkmasının kadınların sorunlarının çözümünde büyük rol oynayacağını söyleyen Olgun ;” Kadının varlığını siyasette hissettirmek gerektiğini düşünüyorum. Kadınların meclise girmesini teşvik etmek lazım ve bu konuda hükûmetimiz büyük hassasiyet göstermektedir. Ben eğer meclise girebilirsem tabi ki  Türkiye’deki kadın haklarını ve Kırşehirimizdeki kadınlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda yaşadıkları ortak sorunları duyurmak için elimden geleni yapacağım. “ dedi.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için’de hükümetin büyük bir özveri ile  çalıştığını dile getiren Olgun “  Kadına şiddet önemli bir konudur. Ne yazık ki kimliğini unutmuş, insanlıktan çıkmış zorbaların takındığı bir tutumdur. Kimliğimizi hatırlarsak kadına şiddet onu ötekileştirme gibi sorunlardan da kendiliğinden sıyrılmış oluruz. Dinimizin kadına verdiği değer, diğer dinlerle kıyaslanamayacak kadar fazladır. Biz Müslüman’ız, şefkatli bir peygamberin ümmetleriyiz. Efendimiz kadınlar konusunda  ‘’ Allah’tan korkun! Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız.’’ buyurmuştur.  Şu hâlde emanete sahip çıkması gerekenler kimliklerini hatırlamalıdır. “ dedi.

Sözlerine Kırşehir’deki kadınlarımızın ve dünyadaki tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. diyerek son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir