Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile Valiliğimizce yürütülen ‘Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat’ Projesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Ağalar Konağında gerçekleştirilen programa Valimiz Sayın Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk’ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ağır Ceza Reisi Burhanettin Öksüm ve protokol üyeleri eşleri ile birlikte katıldı.

Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Valilik olarak bu projeyi başlatmanın sebebinin kadına yönelik şiddetin tırmanış göstermesi olduğunu söyledi.

Resmi kayıtlara göre Kırşehir’de yılda 300 civarında kadına yönelik şiddet vakasının yaşandığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Bu şiddetin sebeplerinin başında cehalet, alkol ve kumar gibi etkenler gelmektedir. Yüce Allah’ın en aziz bir tarzda yarattığı kadınlar, şiddet uygulanacak, dayak yiyecek bir varlık değildir. Kadınlar annedir; bizi şefkatle büyütür, kendi hayatını bizler için feda eder, yemezler yedirirler. Cennet annelerin ayakların altındadır. Annelerimize hürmet etmeli, hizmet etmeliyiz. Onlara olan borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Annelerin duasını almak çok önemlidir.” dedi.

Proje ile kadın ve çocuklara yönelik şiddeti azaltmaya ve şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını belirtenValimiz Sayın Necati Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler büyükler olarak çocuklarımıza şefkatle yaklaşmalıyız. Çocuklarımızın gözlerimizin aydınlıklarıdır. Her biri melek gibidir. Çocuklar şefkatle, sevgiyle, ilgiyle büyürler. Dayak hiçbir zaman çocuklarımız için bir eğitim metodu olamaz. Aile içi şiddetler çocukları olumsuz yönde etkilemektedir. Anne-baba ayrılıkları çocukları çok fazla üzen eden hadiselerdir. Annesiz ve babasız kalan bir çocuğun sevgisiz ve şefkatsiz kalacağı ortadadır. Bu boşanmaların önüne geçmek için Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat komisyonunun ciddi bir şekilde gayret etmesi gerekmektedir. Komisyonumuzun görevi, aile birliğini muhafaza etmektir. Ayrıca, boşanmalarda en çok zararı kadınlarımız görmektedir. Kadının işi yoksa, geliri yoksa perişan oluyor.”

Çeşitli şekillerde şiddete maruz kalmış kadınların ve suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılmasını hedefleyen ve bir yıl devam edecek olan projede çeşitli eğitim ve gezi programları düzenlenecek.

Valiliğimizce yürütülen Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Projesinde İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortakları olarak yer alıyor.

Proje Tanıtım Toplantısı, proje dahilindeki çocuklara çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir