Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa Kırşehir’de ‘Umutlar Anılarla Yeşersin’ projesi hayata geçti.
yuvasi  Kırşehir’de düzenlenen programla iş adamları hayat öykülerini çocuk yuvasında kalan çocuklara ve gençlere anlattı.
Kırşehir’de Türkiye’de ilk defa gerçeklen proje ilgi ile izlendi. Programın açılış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, ‘Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen proje ile ilgili yapılmakta olan tüm çalışmaları destekliyoruz’ dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, öenmli bir projeyi Türkiye’de ilk defa başlattıklarını belirterek, “Zor şartların içerisinden çıkarak başarılı olmuş insanların hayat hikayelerinin rol almaya başladıkları dönemlerde çocuklarımızın beyinlerinde olmaları ve her zaman iyi örneklerle yetiştirilmeleri bizleri mutlu eder. Bizler bu açıdan bu projeyi önemsemekteyiz” ifadelerini kullandı.
İş hayatına üç kişi ve 12 liralık sermaye ile başladığını ve Türkiye’de yıllar sonra ilk beş yüz firma arasına girdiklerini anlatan Hamit Yiğit (Yiğitler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı) çocuk yuvası çocukları tarafından ilgi ile takip edilirken salonda bulunan katılımcılardan tarafından uzun süre alkışlandı.
Yiğit, “3 kişi ile başladığımız bu yolda kendimize hedefler koyduk. Allah nasip etti. Beklediğimiz ve yıllarca arzuladığımız seviyeye geldik. Şu anda Türkiye’de ilk 500 firma arasında olmanın bir Kırşehirli olarak mutluluğunu yaşıyorum. Kendi hayatıma 4 hedef koymuştum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Başarılı olmak istiyorsanız. Ahlaklı olun, Ar-Ge çalışmalarına önem verin, azimli olun ve asla saygınızı kaybetmeyin” şeklinde konuştu.
Program çocuklarla başarılı iş adamlarının hikayelerinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir