BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİDEN 10 KASIM MESAJI

10-kasimMustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yılında Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci mesaj yayımladı.
Bahçeci mesajında, ““Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 75. yılında minnet, rahmet ve hasretle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği İstiklal Mücadelesi ile vatanın kurtarılması sağlamış ve kurduğu Cumhuriyet ile de Türk Miletlinin kendi devletine sahibi olmasını sağlamış büyük bir liderdir. İleri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır.
Ömrünü milletine adamış olan M. Kemal Atatürk, “Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar” demek sureti ile kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye ulaşılmasını öğütlemiştir. Bizler de bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak için çalışmalı, çabalamalı; tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıp milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmeliyiz” ifadesinde bulundu.

 

– VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK:
– “USTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ”

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde rahmetle andıklarını belirtti.
Çakacak, “Her milletin tarihinde, o milletin kaderini belirleyen büyük devlet adamları ve liderler vardır. Asırlar boyunca yetiştirdiği devlet adamları ile dünya tarihine yön veren Türk Milleti’nin, son yüzyılda yetiştirdiği en büyük lider ise şüphesiz bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tür” ifadesinde bulunduğu mesajında şu ifadelerde bulundu:
“Milletimizin işgaller karşısında çaresiz kaldığı bir dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak Milli Mücadele’yi başlatan Mustafa Kemal Atatürk  birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, zorlu bir istiklal mücadelesinin ardından, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milleti’nin tabiatına ve şiarına en uygun yönetim şekli” olarak ifade ettiği Cumhuriyeti ilan etmiştir.
Bu tarih, Türk Milleti için güzel ve aydınlık günlerin başlangıcı olmuştur. Büyük Atatürk, yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yenilikler gerçekleştirmiş ve genç nesillere yol gösterecek bir inkılâp hareketi başlatmıştır.
Atatürk, Türk milletine, çağdaş uygarlık düzeyine erişmeyi, hatta bu düzeyi aşmayı hedef olarak göstermiştir. Bu sebeple, Türk Milleti’nin karakterine ve çağın gereklerine uygun yeni kurumlar oluşturmuş ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için ilk adımları atmıştır.
Hayatının son anına kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba gösteren Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılâpları, engin görüşlülüğü, dünya siyasetindeki barışçıl tutumu ve düşüncelerindeki evrensel boyut ile dünyanın en saygın devlet adamlarından birisi haline gelmiştir.
Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girmeyi başarmış, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik ve laik yönetim anlayışı, iç ve dış politikadaki barışçıl tutumu ve istikrarlı büyüme trendi ile dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir.Ruhu şad olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir