Kırşehir Belediyesi tarafından Dünya Bankası Finansmanı ile yapılan Kırşehir Su Temini Sistemi’nin Rehabilitasyonu ve Scada Kurulumu Projesi hızla devam ediyor

Çalışmalar kapsamında;3 adet yeni su deposu, 152 km PE100 boru döşemesi, scada binası, scada sistemi, 4 adet mevcut terfi merkezi ile 7 adet mevcut su deposunun rehabilatasyonu işi %75 seviyelerine ulaştı.

Bu iş kapsamında şehrin içme suyu basınç zonlarından kaynaklı sıkıntılar yeni depoların devreye alınmasıyla çözümlenmesi planlanmakta.

Kırşehir çalışmalarımızla temiz içme suyuna kavuşacak diye konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Çalışmalar kapsamında su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, polietilen tipi borularla değiştirilmeye devam ediyor. Sağlığı olumsuz yönde etkileyebilecek olan yaklaşık 30-40 yıllık asbest boruları polietilen borularla değiştiren ekipler Kuşdilli, Kervansaray, Medrese ve Yenice Mahallelerinin ardından Bahçelievler Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor. Su kaçaklarının sıfırlanması, şebekede su kalitesinin iyileştirilmesi ve tam otomasyon kullanılarak verimli su yönetiminin sağlanması hedeflenen proje kapsamında ekipler bu bölgeye yaklaşık 200 m uzunluğundaki çeşitli çaplarda içme suyu şebeke borusu değişimi yaptı. Avrupa ve dünya standartlarının gerektirdiği malzeme ve tasarım ilkelerinin uygulanmakta olduğu, iş güvenliği ve çevre tedbirleri açısından yasal şartların üzerinde en yüksek teknik uygulamaların takip ediliyor.

Halkımıza içilebilir sağlıklı su sunmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Öncelikle 3 bölgede yeni depo çalışmamız başladı. Diğer kuyularımızda da rehabilitasyon çalışmalarına başladık. Bu projedeki hedefimiz halkımıza sağlıklı su sunmaktır. Suyun sağlıklı olması, içilebilir olması anlamına da gelmemektedir. Çalışmalarımız sayesinde musluk suyumuz; hem sağlıklı, hem de güvenle içilebilir olacaktır..Kırşehir halkının çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi için trafik, çevre ve iş güvenliği açısından tedbirlerin uygulamaya koyduk.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir