Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından 20 Nisan 2013 Cumartesi günü Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonunda bir proğram düzenlendi. Düzenlenen proğrama Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen programa vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksekti.
kutlu-dogum-haftasi  İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV)’in 1442. doğum yıldönümü sebebiyle düzenlenen proğrama, Vali Özdemir Çakacak, Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kaman İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Şahin ile Yaşar Sulu, İş adamları Muzaffer Marşap, Mustafa Güneş, Daire Müdürleri, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri,Siyasi Parti İl Başkanları, Sendikaların İl Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri İl Başkanları, Din görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonundaki Proğramda ilk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. Ardından Kırşehir Belediyesi Mehter takımı güzel bir konser verdi. Konserin ardından Öğrenciler tarafından Peygamberimize yazılan mektup ve şiir yarışmasında dereceyle girenlere ödülleri verildi.
Daha sonra günün anlamı ve önemine binaen İl Müftüsü Mustafa Balık, Vali beye çiçek takdim etti.
İl Müftüsü Mustafa BALIK günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.BALIK Konuşmasında; Peygamber Efendimiz’in doğum gününü hatırlamak, onu anlamak ve hayatımıza yaşantısını tatbik etmek için böyle unutulmaz günlerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının 1989 yılından bu tarafa başlattığı Kutlu Doğum Haftasının kutlamalarının 24’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu haftanın amacı, insanları huzur, sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturarak gitgide bir sevgi yumağı haline getirmek. Bu amacın gerçekleşmesi de ancak rehber ve önder insan Hz. Muhammed Mustafa’nın tanınması ve tanıtılması, anlaşılıp anlatılması ile olur. İnsanlık, peygamber sevgisine, dün olduğu kadar, bugün de muhtaçtır. Barış ve huzur içinde yaşamanın anahtarı Peygamberimizin hayatında vardır. Yıllardır bu geleneği sürdürüyoruz. Hz. Muhammed’i sadece mevlitle anmak yetmez. Camilerde, salonlarda, meydanlarda konferans ve panellerle, anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.
Daha sonra Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’ta günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaparak programa katılan bütün vatandaşların Kutlu Doğum Haftalarını kutladı. Çakacak konuşmasında; “Eşref-i mahlukat olan insana en büyük örnek olarak dünyayı şereflendiren Peygamber Efendimiz’in kutlu doğumuyla ilgili olarak düzenlenen proğram da birarada bulunmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. ” Dedi.
Daha sonra Konferansını vermek üzere Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Akpınar konuşmasına başladı.Prof. Dr. Akpınar, şunları söyledi: “Yüce Rabbimiz, bize emirler buyurur ama ihtiyacı olmadığı için kendisi yapmaz. Kur’an–ı Kerim’de bir emir vardır ki Yüce Allah, onu bize buyurmadan önce kendisi yapıyordu. Allah ve melekleri, Peygamber’e salat ederler. Bu, Allah’ın O’nu anmasıdır. İşte biz de bugün burada Allah Resulü (SAV)’nü anmak için toplanmış bulunuyoruz. Efendimiz’i sadece kutlu doğumunda saatlik programlarla anmak doğru değildir. Bunlar, bizim Hz. Muhammed Mustafa karşısında ümmet olarak duruşumuzu gözden geçirme programları olmalıdır.
Peygamberimizin doğumu münasebetiyle her yıl çeşitli etkinlikler yapılır. Bunlar güzel şeylerdir. Ancak dünyalara rahmet olarak gönderilmiş evrensel bir peygamberin Kutlu Doğumunu, birkaç saatlik mevlid yahut konferanslarla geçiştirmek onun ümmeti olan bizlere yakışmaz. Bunun için diyoruz ki:. Bütün zamanlarda O’nu anmalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir siyer kitabını aile boyu okumalıyız. Onun inci sözlerinde bir buket ezberimizde olmalıdır. Ağzı dualı Peygamberin günlük hayatta okuduğu duaları ezberleyip sürekli okumalıyız. Ona bol bol salavat getirip bağlılığımızı tazelemeliyiz. Kutlu Doğum haftasında O’nun hediyeleşme sünnetini ihya etmeliyiz. Bu vesile ile Onun bir sünneti ile tanışmalı, O’nun hatırına bir yanlıştan vazgeçmeliyiz. Sigarayı terk, sövmeyi terk, beynamazlığı terk, gıybeti terk, yalanı terk gibi.
Hz. Peygambere karşı dört tane sorumluluğumuz olduğunu, bunlar; onu anma, onu anlama, onu yaşama ve onun hayatını başkalarına taşımanın öneminden bahsettiler. Ayrıca Hasan b. Sabit’in : “Ben sözlerimle Muhammed’i övmüyorum ama ben ondan bahsederek sözlerime değer katıyorum.” İfadelerini hatırlatarak bizim sözlerimizi Efendimizle değer kazandığını vurguladılar. Toplumdaki problemlerin hemen hemen her dönem aynı olduğunu, çözümlerinin de yine aynı olması gerektiğini vurguladılar. Efendimizin model insan olduğunu ve onun modelliğini hayatının her mekânına, zamanına, problemine aktardığımızda onu sevmiş olacağımızı vurguladılar. “dedi.
Konferansın sonunda İl Müftüsü Mustafa Balık Prof.Dr.Ali Akpınar’a günün anlam ve önemine binaen çiçek ve plaket takdim etti.İl Müftüsü Mustafa Balık’ın vatandaşlara teşekküründen sonra proğram sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir