İlimiz merkeze bağlı Homurlu Beşler Köyü’nde hayırseverler tarafından yaptırılan Kuba Camii ibadete açıldı. Açılışa İlimiz Müftüsü Mustafa Balık ile birlikte çok sayıda vatandaşımız katıldılar.
homurlu      Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Balık, “Camiler herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezlerdir.
İlk Peygamber Hz. Adem’in ilk ibadet mekanı olarak Kâbe’yi inşa ettiğini, daha sonra İbrahim ve İsmail peygamberlerin aynı mescidi yeniden yükselttiklerini, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) Medine’deki ilk işinin Mescid yapmak olduğunu, hatta yolculuğu esnasında birkaç gün istirahat ettiği yerde Kubâ Mescidi’ni inşa ettiğini belirtti.
“Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur.” ( Tevbe Suresi, 18. Ayet) ayeti ve “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi.
Bu vesile ile emeği geçen hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ederim. Burada namaz kılındığı ve Kur’an okunup okutulduğu sürece sevap defterleri inşallah kapanmayacaktır.” Dedi.
Açılışın akabinde il Müftüsü Mustafa Balık tarafından vaaz yapıldı. Öğle namazının ardından yemek ikramı ile proğram sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir