2010 yılında Kent Konseyi’ne bağlı Kadın Meclisi’nin girişimleri ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ nin destek ve katkılarıyla Ahi Çarşısı yanı Kültür-Sanat Sokağı’na kurulan Kadın Emek Pazarı hanımlarımızın el emeği ürünlerini sergilemeye devam ediyor.
kadin-emek-pazari  Kadın Emek Pazar’ında iğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, tel kırma, keçe tasarımı, örgü ve kırk yama alanlarında gerçekleştirilen el emeği göz nuru el işleri ürünleri sergilenirken  kadınların ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerinin yanı sıra, yiyecekler ve kültür-sanat ürünleri de satılıyor diye söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ”Kadın Emek Pazarımız ürün yelpazesini de genişleterek her yıl daha güçlenen ve daha oturmuş bir şekilde işlemektedir. Kadın Emek Pazarımızı sivil inisiyatifin bir başarısı olarak görüyorum. Çünkü hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileme fırsatı yakalıyor. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak hanımlarımıza sosyal açıdan imkân sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Emek Pazarımız da bunlardan bir tanesidir. Gerek Aile Yaşam Merkezimizde açtığımız kurslar gerek Kadın Emek Pazarımız hanımlarımız için çok güzel fırsatlar sunuyor.
Kadın Emek Pazarımızda el emeği ürünlerin yanı sıra gıda ürünleri de satışa sunuluyor. Hanımlarımıza ellerini taşın altına koyup bu güzel ürünleri ürettikleri için teşekkür ediyor daha fazla hanımımızı Kadın Emek Pazarı’na davet ediyorum” dedi.
[color-box]- KÜLTÜR SOKAĞINA HANIMLARIN ELİ DEĞDİ
– KADIN EMEK PAZARI KIRŞEHİR’DE HANIMLARA ÖZEL İSTİHDAM SUNUYOR[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir