İlimizden bu yıl Kutsal topraklara gidecek olan 99 hacı adayı gözyaşları içerisinde yolcu edildi. 24 Eylül 2013 Salı günü saat: 10:00’da Cacabey camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Mustafa BALIK, İl Müftü Yardımcısı Şinasi ÖZTÜRK, Hac ve Umre Şube Müdürü Bekir MURAT ile Hacı adayları ile hacı adaylarının yakınları katıldı.
hac2013       Programa bu yıl hacca Din Görevlisi olarak gidecek Mescidi Aksa Camii İmam-Hatibi Hasan KARATAŞ ve Merkezde görev yapan Din Görevlilerinin getirdiği telbiyelerle başlandı. Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa BALIK ; “Sevinç gözyaşları içerisinde Allah Rasulünü ziyarete gidiyorsunuz, İslamın doğduğu ve içerisinde Allah’ın evi olan Beytullahı ziyarete gidiyorsunuz Allah ziyaretinizi ve Haccınızı Mebrur eylesin. Şu anda burada bulunup o kutsal topraklara gidemeyen fakat gözyaşı döken kardeşlerimize de Allah en yakın zamanda Hacca veya umreye gitmeyi nasip eylesin inşallah.
Kutsal topraklara Bu yolculuk herkese nasip olmayan bir yolculuktur. Bu yolculuk kainatın efendisinin yanına giden bir yolculuktur. Rasulullah’ın misafiri olarak o mübarek beldelere gidiyoruz. Kutsal topraklarda vaktinizi ibadetle geçirin Siz değerli hacı adayları ülkemizin birer elçisisiniz. Buna göre davranın, ülkemizi en iyi şekilde temsil edin. Hac vazifesinin kutsal bir vazifedir.Oraya gidenlerin kardeşlik duyguları, kardeşlik muhabbetleri artar. Bu yolculuk bizleri madden ve manen, annemizden doğduğumuz günkü gibi günahlardan arınarak dönmek için temiz kılacak bir ibadettir. Rabbim herkese o kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin.” Dedi.
İlimizden kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımızın kafile başkanlığını Nevşehir Derinkuyu İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen yapacak. Kırşehir hacı Kafilesi önce Medine’ye gidecek 8 günlük Medine ziyaretinden sonra Mekke’ye geçecekler. 27 Ekim 2013 Pazar günü ülkemize geri dönecek olan hacı adaylarımıza İl Müftülüğü olarak hayırlı yolculuklar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir